Ziggys Coffee osim u Ilici 41 možete pronaći na Kvatriću, u Hoto tornju i na okretištu Savski most

Ako ste ljubitelj jutarnje kave, točnije, kave kao takve uopće, a u biti, bez kave zapravo ne možete, sigurno znate za Ziggys Coffee! Onda će Vas vijest da kavu iz Ziggy’sa, osim na poznatoj lokaciji u Ilici 41 (na tramvajskoj stanici Frankopanska) od sada možete pronaći i na tri nove lokacije. Tako su tu za Vas Ziggy’s kavane na Kvaternikovom trgu, na okretištu Savski most te u poslovnoj zgradi Hoto Tower na Savskoj cesti. A ako imate sreće, možda na Vas naleti i mobilni Ziggy’s coffee shop!

Kavoljupci definitivno nisu vrsta koja izumire. Naprotiv, njihov se broj diljem svijeta neprestano povećava, a trend ispijanja mnogima omiljenog toplog aromatičnog napitka u stalnom je porastu. U tome Hrvatska nimalo ne zaostaje, a konkretnije, tu naviku predvodi upravo Zagreb. Jer osim jednosatnog sjedenja u kafiću uz šalicu kave, novine i dobro društvo, prigrlili smo i trend kave za van. Ako uz odličnu kavu pripremljenu na način koji najviše volimo možemo i prezalogajiti – sreći nema kraja!

Kako istraživanja pokazuju, prosječan Hrvat u godini dana popije čak 4,15 kilograma kave. Točnije, svaki Hrvat dnevno popije jednu i pol šalicu. Zbog te velike brojke mnogi bi mogli pomisliti da je Hrvatima kvantiteta važnija od kvalitete. No, ako je suditi po broju Zagrepčana koji su tijekom samo jednog dana navratili u Ziggy’s coffeeshop u Ilici, to je zaista daleko od istine. Dodajmo, ova kava je u zaista kratko vrijeme postala jedna od nezaobilaznih kofeinskih stanica, gdje se osim gurmanske i sada već popularne Ziggy’s Single Origin INDIA kave, mogu probati i drugi blendovi neodoljivih prženih smeđih zrnaca…

Ziggys Coffee Vam neće pripremiti tipičnu kavu za van

Zbog toga što o ovoj lokaciji ovih dana bruji cijeli grad, prema destinaciji smo se uputili u popodnevnim satima, točno u vrijeme kada se većina Zagrepčana zaželi druge doze kofeina. I to namjerno, da vidimo kakvi su pod pritiskom! Složit ćete se, danas nije dovoljno imati samo odlične sastojke iz provjerenih izvora. Jednako je važna kvalitetna i brza usluga. I to posebice mnogim kofeinskim ovisnicima s prenatrpanim rasporedima.

Po preporuci simpatične baristice Ivane naručili smo hvaljenu Ziggy’s Single Origin INDIA i pričekali da brojni kavoljupci – kojima već s ulaza pripremaju “onu njihovu uobičajenu” – nastave svojim putem. Iskreno, očekivali smo tipičnu kavu za van. Jer taj napitak je tu često samo da nas razbudi. Najčešće on nije tu da mi u njemu uživamo. Na sreću, dogodilo se potpuno suprotno!

Ako ćemo stručno, pravi poznavatelji kave cijenit će blag i fin okus arabice. A to nikada ne bismo očekivali od jedne usputne kave za van. Aromatična i puna okusa, ova specijalna Ziggy’s espresso mješavina bila je pravo pozitivno iznenađenje. Sačinjena je od najfinijih vrsta arabice i robuste s karakterističnim čokoladnim notama, aromom pečenih badema i naknadnim okusom svježe pečenog kruha. I da, s pravom možemo zaključiti da je riječ o ozbiljno dobroj kavi koja se kvalitetom ističe među ostalim specijaliziranim ugostiteljskim lokacijama. Barem kada je o Zagrebu riječ.

Ziggy’s razvojni tim neprestano smišlja i nove sezonske beskofeinske napitke

Uz napitke od kave iz stalne ponude različitih blendova, Ziggy’s razvojni tim neprestano smišlja i nove sezonske beskofeinske napitke. Tako su zimi dostupne tople mliječne čokolade s okusima i tople limunade. A ljeti su tu ledene kave i čajevi te frapei. Ne manje važno, uz napitke Ziggys Coffee nude i brze zalogaje poput slatkih i slanih peciva do sendviča. A uz to, oni su jedini koji u Zagrebu u stalnoj ponudi ima popularni portugalski kolač Pastel de nata.

Ovaj kremasti desert od prhkog tijesta i raskošne kreme napravljene od jaja nastaje prema originalnoj recepturi. Svježe se peče svakog dana i uvjerljivo je, kako kaže baristica Bruna, “idealan za prigristi po putu”. Iznenadili biste se činjenicom da u Ziggy’s mnogi dolaze upravo zbog toga, jer ova hit slastica i u Hrvatskoj je odnedavno postala vrlo popularna. Naročito zahvaljujući niskotarifnim letovima avionskih kompanija, zbog koji su mnogi imali priliku posjetiti Lisabon gdje je nezaobilazna i jede se tijekom cijelog dana.

Što se tiče cjelokupne ponude i usluge koju pruža Ziggys Coffee, definitivno zaključujemo da u ovom slučaju s kvalitetom nema kompromisa. Kava se nabavlja direktno od proizvođača iz zemalja pojasa kave, poput Južne Amerike, Azije i Afrike. Popularne portugalske tortice kao najtraženiji njihov snack uvijek su svježe pečene, a cijela priča zaokružena je predanim, ljubaznim, ali i stručnim osobljem koje je odlično upoznato sa Ziggy’s proizvodima i posvećeno procesu izrade kave. A što ima novoga u ponudi kavana Ziggys Coffee doznajte na njihovom Instagram profilu.

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version