Zagrepčanka tvrdi da ZET krije istinu o autobusima: ‘To nam je potvrđeno od više vozača’

Brojni Zagrepčani i Zagrepčanke četo nam se žale na javni prijevoz i vozni red, kašnjenja i druge probleme prilikom putovanja na posao, osobito autobusima.

Nakon što nam se građanka požalila da zbog kašnjenja ZET-ovog autobusa nije na vrijeme stigla na posao.

“Ovo pišem dok sam još uvijek u autobusu linije 118 i kasnim na posao. Pa je vrijeme da ovo dospije u javnost. Zašto? Jer se dva autobusa prije toga nisu pojavila po svom voznom redu”, rekla je te dodala kako je tako cijelu godinu.

ZET-ovac odgovorio frustriranoj Zagrepčanki: ‘Ispričavam joj se u ime firme, no postoji caka’

Sarkazam vozača ZET-a

U komentarima se javio vozač ZET-a.

“Ja se u ime ZET-a i kao ZETovac duboko ispričavam gospođi… Potpuno je u pravu. Naime krila na busu za preskakanje prometnih gužvi već duže vrijeme ne rade. Naručili smo nove ali nikako da dođu”, napisao je sarkastično.

No u redakciju nam je stigla i reakcija još jedne Zagrepčanke na ovakav odgovor gospodina iz ZET-a. Tvrdi kako stvari nisu baš takve kako ih on u komentaru nastoji prikazati.

ZET autobus, ilustracija (Foto: Marko Todorov/CROPIX)

“Sami vozači su nam rekli”

Zagrepčanka tvrdi kako su im sami vozači potvrdili kakva je situacija.

“Naime, ne radi se o prometnim gužvama i zastojima, kao ni novim krilima za preskakanje gužvi kako je sarkastično komentirao vozač ZET-a, nego se radi o tome da zbog nedostatka vozila i vozača i očito nemogućnosti da na konkretan način riješe taj problem, ZET je našao rješenje da se na svim linijama u toku dana preskoče određeni polasci i autobus se naprosto nikad ne pojavi.

To je rečeno i potvrđeno od više vozača, kao i na okretištu Črnomerec gdje su djelatnici ZET-a u više navrata to rekli putnicima koji su dolazili s istim pitanjima šta se događa s polascima autobusa”, tvrdi ona.

Zagrepčanka zaboravila torbu u tramvaju pa je zabezeknula reakcija vozača: ‘Odmah sam nazvala ZET’

“Nema tko voziti”

Tvrdi kako su na okretištu djelatnici ZET-a došli jedan dan obavijestiti putnike da im autobus neće doći jer “nema tko voziti” i da će možda tek onaj idući doći.

“Dakle, to nema veze s nikakvim prometnim gužvama, nego s namjernim izbacivanjem određenih polazaka i pravljenja budala od ljudi koji svaki dan izvise čekajući autobus koji se nikad ne pojavi. Jedan tjedan tako je skroz bio maknut autobus na liniji 136 Špansko s polaskom u 6.23.

Nakon četiri dana kada sam pitala vozača šta se događa rekao je da nema dovoljno autobusa i da se preskače ovaj bus s polaskom u 6.23, a ovaj raniji koji treba krenuti u 6.08 on procjeni kad je dobro krenuti pa krene svaki dan u drugo vrijeme. Autobus 146 s polascima s Reljkovićeve ili s Jankomira svaki dan preskače i po nekoliko polazaka bilo jutarnjih bilo popodnevnih”, napisala je.

ZET (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

“Nikad nije bila ovakva situacija”

Zagrepčanka smatra kako je odgovor koji je ovaj vozač napisao isti odgovor koji se dobije od ZET-a kada im se pošalje mail s upitima o preskakanju polazaka.

“Djelatnici ZET-a, kako vozači tako i djelatnici na okretištu Črnomerec su rekli u više navrata da NIKAD nije bila ovakva situacija i da NIKAD nije bilo gore nego je sad.

To je samo da se održava prividno da stvari funkcioniraju i da su gužve krive za sve, a zapravo sve se raspada više nego ikad, što svi oni koji su svaki dan u javnom prijevozu, kao i većina vozača zna i komentira i to bez zadrške i uljepšavanja”, napisala je.

Objava Zagrepčanka tvrdi da ZET krije istinu o autobusima: ‘To nam je potvrđeno od više vozača’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version