Zagrepčanka opisala horor koji je doživjela u pet ujutro: ‘I to na zebri s ležećim policajcem’

Mnogima idu na živce, dok drugi misle da su korisni za sigurnost pješaka, ali i drugih vozača. Pitanje je li postavljenje ležećih policajaca – uspornika prometa, kako ih se službeno zove, na najprometnije zagrebačke ulice vječno je među Zagrepčanima, a u posljednje vrijeme postalo je sve aktualnije.

Pobuna u Rudešu oko promjene u kvartu: ‘Bolje išta nego ništa, pa makar i djeca ginula’

Prometne nesreće u kojima pješaci stradavaju na pješačkim prijelazima postale su, nažalost, učestale, i dok prometni stručnjaci ističu da bi postavljanje uspornika spriječilo ljubitelje brze vožnje da divljaju po ulicama, drugi smatraju da bi druge mjere, poput kamera, bile korisnije.

Pitali smo u našoj anketi čitatelj na kojim zagrebačkim prometnicama treba postaviti ležeće policajce. Dobili smo mnogo odgovora s poduljim popisom lokacija.

Karlovačka, Vatikanska, Željeznička cesta, Srebrnjak, Donje Vrapče, Prisavlje, Čehi, Koranska, Uskočka ulica, Branovečka, Palmotićeva, Božidara Magovca, Dragutina Domjanića – samo su neke od ulica za koje naši čitatelji misle da bi bile sigurnije s ležećim policajcima.

Jesu li uopće učinkoviti

“Na svim ulicama, ali ležeći policajci s čavlima – jer ovi su nula bodova. Eto, prošli tjedan na putu za posao skoro me pokupio auto, i to na zebri ležećeg policajca ujutro u 5 i 20 kad baš i nije neka gužva na cesti, pogotovo ne u Petrovaradinskoj”, ispričala je jedna Zagrepčanka.

Povela se i rasprava oko toga koliko su ležeći policajci zapravo učinkoviti. “Pitanje je koliko su učinkoviti ti ležeći policajci jer ih je sve više a i dalje se divlja. Treba tražiti druga rješenja”, smatra jedna osoba.

Sve je više nesreća na pješačkom prijelazu (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

“U mojoj ulici su dva, a pješačkih prelaza četiri,  a većina juri kao da su na pisti. Škola je u ulici i sva sreća da djeca sretno prođu ulicu”, slaže se još jedna.

“Sigurno da postoji svugdje i u svim gradovima, naseljima i mjestima. Nažalost, što znači ležeči policajac – ograničenje u ulici 40, kad svi jure i žure prek ležečeg policajca”, ističe i treća osoba.

Neki zagovaraju uklanjanje

Neki čak zagoravaju njjhovo potpuno uklanjanje. “Maknuti, postaviti kamere i naplaćivati kazne. A ne da zbog Zlatne mladeži i bahate balavurdije i pijandura ispaštaju normalni vozači koji se drže propisa”, smatra jedna osoba.

“Ne koriste ležeći policajci. Nanose samo štetu autima, deriu gume, amortizere savjesnom vozačima. Treba po ulicama, skoro pa svima postaviti kamere, koje će snimiti brzinu, pješačke prelaze, i naravno na svim semaforima. Puno efikasnije, sigurnije”, svoje je mišljenje podijelio jedan Zagrepčanin.

 

Objava Zagrepčanka opisala horor koji je doživjela u pet ujutro: ‘I to na zebri s ležećim policajcem’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version