Zagreb će u petak okupirati maturanti: Objavljene upute za kretanje centrom grada

Jedan od najljepših i najiščekivanijih dana jednog srednjoškolca je svakako – Norijada! Velik je to dan kojim maturanti obilježavaju kraj jedne životne ere i polako se spremaju za samostalniji život i ‘ulazak u svijet odraslih’.

Ove će godine zagrebački maturanti obilježiti svoj dan u petak, kada će grupe i kolone mladih ljudi u šarenim majicama i zasigurno prilično “cool” natpisima, šetati, pjevati, plesati i zabavljati se diljem Zagreba.

Za ovogodišnje maturante, ovaj petak predstavlja definitivno poseban dan, a nas je zanimalo kako se ostali Zagrepčani osjećaju po tom pitanju. Zato smo vas u anketi pitali veseli li i vas ovogodišnja zagrebačka norijada, a pokazalo se da su po ovom pitanju Zagrepčani poprilično složni. Svi žele da se maturanti prekrasno provedu tako da im taj dan zauvijek ostane urezan u lijepom sjećanju.

Nek’ se mladi vesele

“Što su mladi, što su završili dio školovanja, što imaju svoje snove o budućnosti, to treba proslaviti. Moralna podrška roditeljima maturanata, treba taj dan preživjeti. Sretno djeca!”, napisala je jedna Zagrepčanka koja im je poželjela lijep provod.

“Neka se djeca vesele. Norijada im je jako bitna”, “Veseli me ta mladost i ludost”, “Meni je drago zbog njih! I mi smo se jednako veselili”, “Ma, naravno, neka se vesele i luduju na svoj dan”, “Naravno da me veseli, kćer mi je maturantica, i toliko je uzbuđena jer je to za njih poseban dan! Sretno im u daljnjem školovanju ili poslu”, “Veselila me moja prije 24 god, sad je na drugoj ekipi red da se veseli, zaslužili su”, “Najveseliji dan u životu Zagreba”, “Nek se djeca vesele, to im je, na žalost, jedan od zadnjih razloga prije nego se suoče sa stvarnošću!”, pišu čitatelji koji žele da se mladi odlično provedu i uživaju u svom danu.

“Radim u školi srednjoj i pripremaju se dugo. Zasluženo je sutra  njihov dan! Naši maturanti su se danas oprostili pjesmom, djelili ruže i sada otvaraju novu stranicu knjige. Sutra ćemo svi plakat za njima, ostali su nam pristojni i dragi, živjeli sa njima kad im je bilo teško, tješili ih, tu smo bili za njih, a oni su nam vratili znakom pažnje koja vrijedi jako puno za nas”, zaključuje jedna Zagrepčanka.

@zagrebinfo A koliko ih vi znate?  #zagrebinfo #promet #traffic #pravila #auto #fyp #fy #viral #viraltiktok #anketa #voxpopuli ♬ original sound – zagreb.info

Posebna regulacija prometa

Podsjetimo, u petak, od 11 do 13 sati, će u primjeni će biti posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa, izvijestili su iz ZET-a.

Tako će kolona maturanata s Trga bana Jelačića prema Bundeku krenuti u 12 sati te će, ovisno o situaciji na terenu, tijekom prolaska kolone, doći do zaustavljanja preusmjeravanja tramvajskih linija.

Od 11 do 12 sati bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

@zagrebinfo Ludo i divlje u Zagrebu #zagrebinfo #zagreb #norijada #maturanti #proljeće #gradzagreb ♬ original sound – zagreb.info

Ukinuta stajališta

Oko 12,15 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12,25 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske, oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice, kažu u ZET-u.

Od 12,10 do 13 sati očekuje se i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa.

Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti-istok i Sopot, stoji u priopćenju.

Grad piše strategiju urbane sigurnosti: Evo što to znači za svakog stanovnika Zagreba

Objava Zagreb će u petak okupirati maturanti: Objavljene upute za kretanje centrom grada pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version