WRC Croatia Rally 2023 i INA i treću godinu nastavljaju suradnju

Treću godinu zaredom Hrvatska ugošćuje utrku svjetskog prvenstva u reliju, a sama utrka – WRC Croatia Rally – održat će se od 20. do 23. travnja 2023. godine. A zagrijavanje za samu utrku je započelo Ininom maloprodajnom mjestu Zagreb-Resnik, gdje je predstavljen nastavak suradnje Ine i organizatora utrke, potpisivanjem dvogodišnjeg sponzorskog ugovora za 2023. i 2024. godinu.

Podsjetimo, 2022. godine WRC Croatia Rally okupio je više od 310.000 gledatelja koji su pratili brzinske ispite na našim cestama. A to se i snažno odrazilo na povećani broj noćenja turista na području županija koje su ugostile utrku, dok se ukupni ekonomski učinci za Hrvatsku procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! Time se ovo događanje još jednom pokazalo kao jednim od najrespektabilnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj i regiji koje snažno doprinosi imidžu Hrvatske kao vrhunske turističke i sportske destinacije.

Atraktivni brzinski ispiti u sklopu ovogodišnje utrke vozit će se na trasi dugačkoj 1650 kilometara. A one će prolaziti kroz pet hrvatskih županija, a to su Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Zagrebačka, Karlovačka i Primorsko-goranska, a također, rally će se voziti i po gradu Zagrebu. I ove će godine servisno parkiralište, ceremonijalni start i ciljna rampa biti u Zagrebu kod upravne zgrade Ine u Novom Zagrebu, a veći dio brzinskih ispita odvijat će se u Karlovačkoj županiji. Gledatelji će imati priliku uživati u bogatoj gastro ponudi iz Fresh Corner kućica koje će biti postavljene na nekoliko atraktivnih lokacija poput Servisnog parka iza Inine upravne zgrade u Zagrebu i pokraj staze u Kumrovcu gdje se vozi završnica relija.

INA s ponosom podržava prestižna natjecanja kao što je WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally sportski je događaj godine u Hrvatskoj. A uključivanje tvrtke INA u ovu oktansku priču prirodan je nastavak dugogodišnje kompanijske potpore automobilizmu i sportu. Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rally 2023, zahvalio je na podršci partnera koji su omogućili ovaj adrenalinski spektakl: “Ovaj rally raste na svim razinama. A zajedno s njim jača i autosport te lokalne zajednice kroz ekonomske i turističke benefite koje im ovaj događaj donosi. Vjerujem da su svi izazovi proteklih godina iza nas. Zato smatram da dolazi vrijeme kada će ovaj događaj pokazati svoju potpunu snagu. Partnerska podrška koju nam pruža INA iznimno nam je važna i zahvalni smo što su prepoznali ovaj naš projekt. Radujem se da ćemo zajedno kroz utrke i sve popratne sadržaje ove godine ugostiti oko pola milijuna gledatelja i ljubitelja autosporta za koje očekujemo da će uživo pratiti naš događaj.”

“INA s ponosom podržava prestižna natjecanja kao što je WRC Croatia Rally. A ovaj globalni spektakl usko je povezan s našom industrijom. Turizam, automobilizam i izvrsnost su naše glavne točke spajanja. I baš zato s ponosom predstavljamo i nova poboljšana Class Plus goriva s novim Expert aditivima. Jer takva goriva daju još bolje performanse i povećavaju snagu automobila. Pozivam sve gledatelje WRC Croatia Rallyja i ostale kupce da najbolje osvježenje, vrhunsko gorivo i gastronomski užitak pronađu na Ininim maloprodajnim mjestima. Ali i u Fresh Corneru na mjestima utrke”, rekao je Péter Ratatics, predsjednik Uprave Ine.

Elitni vozači relija borit će se za bodove i što bolji plasman u ukupnom poretku utrke

A kakav je to osjećaj najbolje zna Inin ambasador i vozač relija Viliam Prodan. On je, podsjetimo, prošle godine i sam sudjelovao u utrci. “Prošle godine je bilo uzbudljivo! Veliki je adrenalin i za nas i za gledatelje kada krene rika motora. A ovdje se, na jednom mjestu, okupljaju najbolji od najboljih iz automobilističkog svijeta. I zato vjerujem da će ova godina također oduševiti! Ono što me još kao vozača oduševljava su i novi Expert aditivi u Class Plus gorivu. Lijepo je vidjeti da INA brine o performansama naših svakodnevnih automobila”, rekao je Viliam Prodan.

“Slažem se s Viliamom! Poboljšana formula aditiva ima višestruke učinke. Učinkovito čiste motor od naslaga, daju više snage, smanjuju potrošnju i emisiju C02. Spektakularno! A takva će biti i WRC utrka jer su rute zanimljive, ali izazovne. Stoga, ovo će biti prava poslastica za sve gledatelje. Uz to, tu će biti i još jedna poslastica, ona gastronomska iz Fresh Cornera. Moja preporuka svima je da probaju hot dog i razbude se uz ukusnu kavu!”, dodao je Juraj Šebalj, jedanaesterostruki prvak Hrvatske u reliju i Inin dugogodišnji ambasador. A sve novosti oko utrke možete pratiti putem mrežnim stranica utrke na adresi rally-croatia.com.

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version