‘VRATIO MI JE VJERU…’ Zagrepčanke se ‘rastopile’ na spomen ovih posebnih osoba: ‘Uvijek će mi biti uzor’

Svakog 19. studenog obilježava se Međunarodni dan muškaraca, a riječ je o danu čij je obilježavanje službeno uvedeno 1999. godine na Trinidadu i Tobagu.

Fokusiranje na zdravlje muškaraca i dječaka, poboljšanje odnosa između spolova te promicanje njihove jednakosti, isticanje pozitivnih muških uzora, glavni su ciljevi proslave Međunarodnog dana muškaraca, čime se želi skrenuti pozornost na diskriminaciju protiv muškog roda.

A na ovaj dan posvećen muškarcima mnoge su se naše čitateljice prisjetile posebnih muškaraca u svojim životima.

Mnoge su tako čitateljice otkrile da ovaj posvećuju svojim muževima, sinovima, unucima, braći, očevima, djedovima…

“Moj tata kojeg više nema, ali će mi uvijek biti uzor, i moj najdraži suprug”, napisala je čitateljica, dok je druga zagonetno poručila: “Kad bih vam rekla onda bi znali”.

“Onaj koji mi je vratio samopouzdanje i vjeru da sam još uvijek poželjna i lijepa”, emotivna je jedna čitateljica.

Jedna je pak kao posebnog muškarca u svom životu istaknula ”svog najboljeg susjeda iz Velike Gorice”.

Movember

Valja podsjetiti i da je cijeli mjesec studeni u znaku muškaraca i muškog zdravlja. Tako se simbolično ovaj mjesec naziva i ”Movember”, a taj je naziv nastao spajanjem riječi ”moustache”, što na engleskom jeziku znači brk, i November, engleskog naziva za studeni.  Neizostavni simbol su, logično, brkovi.

Movember se ”rodio” u Australiji kada je grupa muškaraca animirala sugrađane na puštanje brade tijekom studenog radi podizanja svijesti o bolestima kao što su rak prostate ili rak testisa.

The post ‘VRATIO MI JE VJERU…’ Zagrepčanke se ‘rastopile’ na spomen ovih posebnih osoba: ‘Uvijek će mi biti uzor’ appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version