Voćni tart: Eksplozija okusa u jednom kolaču

Proljeće je idealno vreme za uživanje u laganim i osvježavajućim desertima, a voćni tart je savršen izbor za sve koji žele ukusnu i vizualno privlačnu poslasticu. Ovaj kolač je kombinacija hrskave kore, kremastog punjenja i svježeg voća, čineći ga neodoljivim za sve ljubitelje slatkoga.

U nastavku vam donosimo detaljan recept za pripremu voćnog tarta koji će vas osvojiti svojom jednostavnošću i savršenim ukusom.

Zagrepčanka Petra: Kako je kolač s malinama oduševio moje prijatelje

 

Sastojci:

Kora:
200 g brašna
100 g maslaca
50 g šećera
1 jaje
prstohvat soli

Tart (Foto: Pixabay)

Krema:
500 ml mlijeka
100 g šećera
3 žumanjka
2 žlice brašna
1 žlica kukuruznog škroba
1 vanilin šećer

Za ukras:
200 g jagoda
200 g malina
200 g borovnica
100 g kivija

Voćni tart (Foto: Pixabay)

Priprema:

Kora: Pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte hladan maslac izrezan na kockice i protrljajte prstima dok ne dobijete teksturu nalik pijesku. Dodajte jaje i umijesite tijesto. Oblikujte ga u kuglu, umotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta.
Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup za tart. Pecite 15-20 minuta na 180°C dok ne postane zlatno.

Krema: U posudi pomiješajte žumanjke, šećer, brašno i kukuruzni škrob. Dodajte malo toplog mlijeka da razradite smjesu, a zatim je sipajte polako u preostalo mlijeko. Kuhajte uz stalno miješanje na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte vanilin šećer i ostavite da se ohladi.

Ukras: Ohlađenu koru napunite kremom i ukrasite svježim voćem po želji.

Objava Voćni tart: Eksplozija okusa u jednom kolaču pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version