(Uživo) Krenula još jedna ‘Povorka ponosa’: Tramvaji voze izmijenjeno

U Zagrebu se danas održava još jedna Povorka ponosa. Povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice započela je okupljanjem u 15:00 sati na Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskog narodnog kazališta, te će od 16.00 sati krenuti gradskim ulicama i trgovima. Kako su najavili iz Grada, u povorci će sudjelovati zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Povorka ponosa 2024 (Foto: Zagreb.info)

Ove godine održava se pod geslom “Ustale i ostale! – Ustali i ostali!“, kretat će se centrom grada od Trga Republike Hrvatske te će proći Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom do Parka Ribnjaka gdje će se održati prosvjedni skup.

Podsjetimo, tradicionalna Povorka ponosa u Zagrebu se održava od 2002. s ciljem borbe za otvorenost grada prema prihvaćanju različitosti, u organizaciji Udruge “Zagreb pride” koja se zadnja dva desetljeća bori za društvo ravnopravnosti, prihvaćanja i jednakosti svih seksualnih i rodnih identiteta, svih oblika obitelji i zajedništva.

Povorka ponosa 2024 (Foto: Zagreb.info)

Zbog povorke ima izmjena u tramvajskom prometu.

Povorka ponosa 2024 (Foto: Zagreb.info)

“Tramvajski promet bit će obustavljen Savskom cestom (sjeverno od Vodnikove), Frankopanskom, Ilicom (od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića), Jurišićevom, Zrinjevcem, Ulicom Franje Račkog, Draškovićevom (od Ulice kneza Mislava do Vlaške), Vlaškom, Ribnjakom, Medveščakom, Ksaverskom cestom te do Gračanskog dolja. Tramvajske linije 4, 6, 11, 12, 13, 17 će prometovati izmijenjenim trasama”, poručili su iz ZET-a.

Povorka ponosa 2024 (Foto: Zagreb.info)

Objava (Uživo) Krenula još jedna ‘Povorka ponosa’: Tramvaji voze izmijenjeno pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version