Upozorenje HALMED-a: Iz ljekarni se povlači popularni lijek za djecu

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je da se iz preventivnih razloga s polica povlači lijek za djecu. Riječ je o lijeku Fluimukanu Junior od 20 mg/ml oralnoj otopini tvrtke Sandoz d.o.o., a povlače se isključivo serije – MS8992 i NB5852.

“Povlačenje se provodi iz preventivnih razloga, do razine ljekarni. Navedene serije lijeka povlače se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na moguću pojavu onečišćenja otopine česticama ambalaže”, poručili su iz HALMED-a.

Iz ljekarni se hitno povlači lijek: Trošio se tijekom pandemije

Lijek moguće nabaviti bez recepta

Lijek se izdaje bez recepta. Na tržištu Republike Hrvatske u prometu nije dostupan lijek iste jačine i istog farmaceutskog oblika, međutim za predmetne terapijske indikacije dostupni su drugi lijekovi.

“Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije”, upozorili su.

Objava Upozorenje HALMED-a: Iz ljekarni se povlači popularni lijek za djecu pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version