U Zagreb stigla drastična promjena vremena: Za dio zemlje upaljen meteoalarm, prognozirane opasne pojave

U Zagreb je jutros stigla kiša. Kako javljaju iz Državno hidrometeorološkog zavoda, najviša dnevna temperatura kretat će se između 9 i 14, u gorju niža, a na istoku i jugu od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.

“U utorak prijepodne na istoku Hrvatske djelomice sunčano. Poslijepodne i navečer uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, ponegdje i izraženijih. Niža temperatura zraka bit će u središnjoj Hrvatskoj, gdje će uz promjenjivu naoblaku ponegdje biti kiše, pa i u obliku pljuskova. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, a u Gorskome kotaru i Lici i pretežno oblačno. Uz obalu će biti kiše, pa i u obliku pljuskova, a u gorju uz kišu mjestimice susnježica i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača. Uz obalu će ujutro puhati umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Dnevna temperatura zraka od 2 do 7 °C, a na moru između 12 i 15 °C.

U Dalmaciji nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar umjeren do jak jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito.”

Zagrepčani se probudili na 0 stupnjeva, meteorolozi upozoravaju: ‘Pripremite se za pljuskove i mraz’

Opasnost od odrona

“Idućih dana u unutrašnjosti promjenjivo, mjestimice s kišom, a u Lici i Gorskom kotaru padat će susnježica i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača. U Na Jadranu također nestabilno, često s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito izraženijih u srijedu. Puhat će većinom umjeren jugozapadnjak i jugo, koje u petak mjestimice može biti i jako“, prognozirao je za HRT Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Za dio zemlje upaljen je meteoalarm zbog opasnosti od naleta vjetrova i nanosa snijega. Iz HAK-a su izvijestili kako su kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje, najavili su i moguće odrone.

Foto: DHMZ

Ipak, očekuje se da će se vrijeme krajem tjedna stabilizirati te nas za vikend ponovno očekuju više temperature.

Objava U Zagreb stigla drastična promjena vremena: Za dio zemlje upaljen meteoalarm, prognozirane opasne pojave pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version