U Velikoj Gorici presreli Mercedes i BMW: Unutra i kolega policajac te 77 kila droge

Još jedna uspješna policijska akcija u borbi protiv trgovine drogom odigrala se u Velikoj Gorici.

BMW i Mercedes

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, priopćili su iz MUP-a.

Dubrava opet u centru pažnje: Niz bizarnih događaja u jednoj lokalnoj trgovini

U priopćenju navode kako se sumnja da su osumnjičeni, po prethodnom dogovoru nabavljali marihuanu s ciljem daljnje preprodaje i ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Policijska sumnja je potvrđena sredinom studenog 2023. godine kad su na području Velike Gorice, policijski službenici zatekli osumnjičene u vozilima s kojima se koriste, kako piše Jutarnji list u pitanju su bili Mercedes i BMW.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

77 kilograma marihuane

“Zbog sumnje u protupravno ponašanje zatečenih osoba, na temelju naloga nadležnog suda obavljena je pretraga vozila s kojim se koristio 37-godišnjak te je u vozilu pronađeno više PVC vrećica ispunjenih marihuanom ukupne težine 77 340 grama”, piše u policijskom priopćenju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv njih dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Umirovljenica iz Zagreba slučajno se javila na nepoznati broj: ‘Ostala sam zgrožena onim što mi je rekao’

Osumnjičen i kolega policajac

Ispostavilo se da je jedan od osumnjičenih kolega.

“S obzirom da je osumnjičeni 37-godišnjak ujedno i policijski službenik, isti je rješenjem načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka”, izvijestio je MUP.

Objava U Velikoj Gorici presreli Mercedes i BMW: Unutra i kolega policajac te 77 kila droge pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version