U Areni Zagreb je otvoreno 10. izdanje najvećeg sajma turizma u Hrvatskoj

Otvoreno je jubilarno, deseto izdanje Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO. Podsjetimo, ovogodišnje izdanje poznatog sajma održava se u Areni Zagreb i to od 24. do 26. ožujka 2023. godine. A samom otvorenju je prisustvovalo više od 200 izlagača iz cijeloga svijeta te brojni visoki uzvanici. Tijekom tri dana posjetitelji će imati priliku poslušati oko 20 predavanja i panela na različite teme vezane uz putovanja i turizam i upoznati se s brojnim destinacijama, kao i trendovima u turizmu. I dodajmo, sajam turizma PLACE2GO 2023 tijekom vikenda je otvoren od 10 do 19 sati, a ulaz je potpuno besplatan!

“Ove godine posebno smo sretni što su nas hrvatske tvrtke, nacionalni parkovi i parkovi prirode podržali na ovome putu. Hvala i Alžiru, našem ovogodišnjem partneru koji nam je omogućio ovakvo izdanje. Svi okupljeni imat će priliku doprinijeti šarolikosti i raznolikosti i donijeti svoje običaje i destinacije te ih prikazati hrvatskoj publici“, rekla je Damjana Domanovac, direktorica sajma.

Spomenimo da su svečanom otvorenju prisustvovali su izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, ujedno i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Ana Pavičić-Kaselj. Također, bili su prisutni veleposlanik Alžira u Hrvatskoj Mokhtar Amine Khelif, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić te pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju Martina Ciglević.A uz njih, otvorenje je uveličalo i mnoštvo diplomata.

Place2Go je važan za suradnju Hrvatske i drugih turističkih zemalja

“Iznimno je lijepo vidjeti da nakon godina pandemije konačno imamo predivne sajmove. Sada se svi djelatnici u turizmu mogu ponovo okupiti na jednom mjestu i sklapati poslove. Ali i vidjeti u koje zemlje bi mogli otići u narednom razdoblju. Jedino putovanjima i širenjem horizonta možemo promovirati Grad Zagreb i svoju zemlju”, rekla je Ana Pavičić-Kaselj, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

“Cilj nam je ostvariti suradnju, osobito ekonomsku, s izvaneuropskim državama. A tu vidimo veliki potencijal. Upravo zbog toga želim izraziti zadovoljstvo što partnerstvom s Alžirom želimo doprinijeti razvoju naše bilateralne suradnje. Vjerujemo kako će obostrani interes za snažnijim povezivanjem naših građana i institucija pa i za poslovanje hrvatskih tvrtki u Alžiru, odnosno alžirskih tvrtki u Hrvatskoj biti ostvaren na obostranu korist i zadovoljstvo”, rekla je Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju, koja je svečano i otvorila sajam.

Alžir je najveća zemlja u Africi. Ali Alžir je i deseta najveća zemlja u svijetu. I upravo zato je turizam prioritet u ekonomskom razvoju naše zemlje. Stoga, želimo biti partner s turističkom zemljom poput Hrvatske”, rekao je Mokhtar Amine Khelif, veleposlanik Alžira u Hrvatskoj.

Na sajmu turizma pogledajte brojne sadržaje i putovanja poznatih putnika

Na skupu B2B Friday, u sklopu uvodnog predavanja i četiri panela, raspravljalo se o održivom turizmu. Ali spomenulo se pomicanju granica sezonalnosti kroz nautički turizam, umjetnoj inteligenciji te potencijalima Zagrebačke županije. A u sljedeća dva dana sajma Place2Go, panele će od 11 sati, između ostalih, držati Momčilo Otašević, Andrea Trgovčević Iličić, Putoholičari, Ribafish, Mia Kovačić, Hrvoje i Ivana Rupčić i brojni drugi.

Oni će otvoriti teme poput putovanja s djecom, road tripova, moto putovanja u dvoje, putovanja kao posao, izlasku iz comfort zone, putovanju planinarenjem te izlaganjima o brojnim destinacijama. Detaljan program sajma PLACE2GO 2023 moguće je pronaći na službenoj stranici sajma na adresi place2go.org.

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version