Twitter, jedna od najpopularnijih društvenih mreža, promijenila logotip, a uskoro mijenja ime i postaje “X”





Twitter, jedna od najpopularnijih društvenih mreža nema više plavu ptičicu, tj. svoj logotip po kojem je odvijek znana. A umjesto Twitterove ptičice sada se korisnicima diljem svijeta prikazuje novi logo, a on je jednostavno crno slovo X. Zanimljivo je da nije bilo prevelike debate vezano za promjenu logotipa. Naime, Elon Musk, vlasnik Twittera i odnedavno ponovo najbogatiji čovjek na svijetu, odluku o promjeni logotipa je obznanio tijekom jutra, a novi logo – znak X – korisnicima se počeo prikazivati već tijekom istog dana.

Ova promjena, točnije rebranding društvene mreže Twitter je u puno jeku. A osim što je promijenjen logo i njegova boja, promijenit će se i ime mreže. A kako je najavio Elon Musk, Twitter će se uskoro zvati “X“. Ova prilično velika promjena – promjena plave ptice u slovo X – ovu će društvenu mrežu “odvesti u novom smjeru”, tvrdi Musk. A promjena je uslijedila nakon što je Elon Musk nedavno priznao da su u odnosu na prethodno razdoblje prihodi Twittera od oglašavanja gotovo prepolovljeni.

Podsjetimo, Twitter je američka društvena mreža u vlasništvu i pod upravom tvrtke X Corp, nasljednika tvrtke Twitter Inc. Dodajmo da korisnike Twittera izvan SAD-a opslužuje tvrtka Twitter International Unlimited Company sa sjedištem u Irskoj. Na Twitteru korisnici mogu objavljivati tekstove, slike i videozapise poznate kao “tweetovi”. A registrirani korisnici mogu tweetati, lajkati i retvitati objave te izravno slati poruke znane i kao DM drugim registriranim korisnicima. Korisnici komuniciraju s Twitterom putem preglednika ili mobilnog sučelja softvera ili programski putem njegovih programskih sučelja (API). Više o ovoj društvenoj mreži znanoj kao Twitter, a uskoro kao X.com, doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Twitter rebrands to X in latest 5D chess move



Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version