Trag u beskraju 2023 – veliki glazbeni hommage za Olivera Dragojevića ispunio Vela Luku snažnim emocijama

Mnogi hrvatski glazbenici pjevali s raspjevanom publikom na koncertu “Trag u beskraju 2023” najljepše pjesme Olivera Dragojevića u Veloj Luci na pozornici na pontonu na rivi. Moramo reći da je ove, 2023. godine, koncert “Trag u beskraju” nadmašio sva očekivanja. Ukratko, on je okupio više od 30.000 ljudi i nekoliko stotina brodova, a mnogi su posebno zbog ovog koncerta došli u Velu Luku. Podjetimo, glazbeno-umjetnički projekt “Trag u beskraju” osmišljen je s ciljem da se oda počast i očuva naslijeđe jednog od najomiljenijih i neponovljivih glazbenika koje je Hrvatska ikada imala. Olivera Dragojevića…

Ante Gelo je bio glazbeni producent središnjeg koncerta, a on je i ove godine okupio poznate hrvatske glazbenike. Koncertom je ravnao Alan Bjelinski, a okruženi morem pjevali su Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, novozelandska klapa The Shades, Matija Cvek, klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini. A gledatelji ispred malih ekrana i ove godine su uživali u direktnom prijenosu koncerta na Prvom programu HTV-a. Ukoliko niste uspjeli pogledati ovaj prekrasan koncert, snimka je dostupna na kraju teksta.

Oliver Dragojević, čije je srce bilo ukorijenjeno u Dalmaciji, ostavio je dubok trag u srcima svoje publike. Njegove predivne pjesme obilježile su generacije i postale neizostavan dio hrvatske glazbene baštine. Njegova strastvena interpretacija i jedinstveni glas zauvijek će ostati urezani u sjećanju svih ljubitelja glazbe…

Projekt “Trag u beskraju” čuva Oliverovo glazbeno nasljeđe

Kroz projekt Trag u beskraju cilj je očuvati i proslaviti njegovo naslijeđe kroz različite događaje. A ovaj projekt okuplja istaknute hrvatske glazbenike koji dijele strast prema glazbi i žele sačuvati uspomenu na ovog iznimnog umjetnika. Podsjetimo, projekt je i ove, 2023. godine, počeo tradicionalnim koncertom na prepunom trajektu Korčula u srijedu, 26. srpnja.

Trag u beskraju organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere, Dubrovačko-Neretvansku županiju i turističku zajednicu županije. Peta obljetnica odlaska Olivera Dragojevića i ove godine ispunila je Vela Luku zaljubljenicima u njegov neizbrisiv trag koji je ostavio u duši i srcu mnogih.

Manifestacija se nastavlja sa dva koncerta – “Kad mi dođeš ti” i “Povedi me”

Osim velikog koncerta na rivi, dva koncerta koja su rasprodana već puno unaprijed su u nedjelju i ponedjeljak. 30. srpnja je koncert Kad mi dođeš ti, autorska večer Vinka Barčota, a počinje u 21:30 sati na pijaci crkve Sv. Josipa. Na ovom koncert će pjevati Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonia Dora Pleško i kvartet Sequentia. Koncert Povedi me na kojem pjeva Jasne Zlokić je zadnji dan manifestacije Trag u beskraju. A on će se održati u ponedjeljak, 31. srpnja, također na pijaci i to od 21:30 sati. Više informacija o ovom projektu možete doznati i na službenoj Facebook stranici manifestacije.

“Emocije su ogromne… Nakon prošlogodišnjeg koncerta Trag u beskraju smatrala sam da se onako nešto ne može više ponoviti. Međutim, ne samo da se ponovilo, nego je i nadmašilo sva naša očekivanja. Toliko emocija, smijeha, pjesme, druženja, energije, neopisivo. Snimke HRT-ovog prijenosa obišle su svijet. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj manifestaciji. Hvala publici koja je iz svih krajeva svojim dolaskom podržala ovu manifestaciju i pokazala opet koliko je Oliver bio velik. Hvala mu što nas sve spaja. Ponosna sam Luška!”, rekla je Katarina Gugić, načelnica Vela Luke.

VIDEO: Trag u beskraju 2023 | Snimka koncerta

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version