Tomaševićeva nova odluka izazvala nezadovoljstvo: ‘Isforsirana politička odluka, ništa drugo’

Na datum kada obilježavamo Dan planeta Zemlje. Rekreacijsko-sportski centar Jarun postao je od danas najveća zona bez automobila u Gradu Zagrebu,

„U zonu bez automobila ulaz osobnim vozilima više neće moći biti moguć, kako bi Jarun bio sigurnije, zdravije i ugodnije okruženje za pješake – izletnike, bicikliste, rolere, aktivne sportaše i rekreativce”, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, povodom uspostave zone.

Tim povodom mi smo u našoj Facebook anketi pitali naše čitatelje kako im se sviđa odluka da se u RSC Jarun više ne smije ulaziti automobilom. Evo što su nam odgovorili.

‘Izgleda kao Ukrajina’

“Loša odluka, ako želiš doći do roštilja sa društvom na drugoj strani i donijeti hrane i pića za otprilike 10 osoba, nemoguća misija”, “Sad na 40 stupnjeva kad dođe nositi roštilj, meso i ostalo 2.5km do predviđene lokacije, totalna glupost”, neki su od komentara.

“Po tome ne bi smjeli ni biciklisti, romobili, jer ometaju pješake. A kamoli jet ski koji zagađuju okoliš svojim motorima i ometaju veslače. Prije je bilo bolje. Ovo je isforsirana politička odluka, ništa drugo”, dodali su drugi.

“Maknite romobile i bicikle, nastradala sam na Jarunu prije dvije godine. Roler se zaletio na mene, a ja na biciklu, letjela sam i razbila se. Isto takav slučaj dogodio se prije tjedan dana, djevojka na rolama, zaletila se na starijeg čovjeka na biciklu, on je pao. Dajte napravite neki red”, neki su od komentara.

“Još da se obnove one ruševine od objekata okolo bilo bi dobro. Izgleda kao Ukrajina”,  “Odlično, sada lijepo sve maratone, polumaratone, adventske, biciklističke i ostale utrke održavati ovdje”, zaključili su neki od čitatelja.

Od danas velika promjena na Jarunu: Ništa više neće biti isto za većinu građana

Objava Tomaševićeva nova odluka izazvala nezadovoljstvo: ‘Isforsirana politička odluka, ništa drugo’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version