The Cult, slavni rock divovi, stižu na opatijsku Ljetnu pozornicu u četvrtak, 25. srpnja 2024. godine

The Cult, slavna rock grupa, najavila je turneju “8424” kojom obilježava 40 godina rada. I dodajmo, bend će turneju otvoriti nastupima diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Europe, a na opatijsku Ljetnu pozornicu stižu u četvrtak, 25. srpnja 2024. godine. A na ovoj dugačkoj seriji koncerata The Cult će izvesti apsolutno sve najveće hitove sa 11 studijskih albuma. Tako ćemo čuti “She sells sanctuary”, “Rain”, “Fire woman”, “Lil Devil”, ali i mnoge druge. I dodajmo, ulaznice za ovaj koncert možete kupiti putem Eventim online shopa.

The Cult imaju istaknuto mjesto u glazbenoj povijesti zbog svog pionirskog korištenja post-punka, hard rocka i eksperimentalizma, pomicanja granica i utjecaja na brojne bendove diljem različitih žanrova. Svojom glazbenom vještinom, nepokolebljivim stavom i zavodljivom pojavnosti na pozornici, stvorili su prepoznatljiv identitet dok su istraživali nova područja za bendove. Od formirajućih i utjecajnih godina Billyja Duffya u manchesterskom podzemlju, do revolucionarnog Gathering of the Tribes Iana Astburyja, ovaj dvojac je ostavio neizbrisiv trag na suvremenu glazbu. Točnije, oblikovao je njezinu putanju na razne i prilično duboke načine.

The Cult je osnovan 1984. godine u Engleskoj. Ovaj seminalni post-punk bend u karijeri dugoj četiri desetljeća prodao je milijune albuma i uhvatio brojne međunarodne i američke zlatne i platinaste ploče. Ian Astbury (vokal) i Billy Duffy (gitara) objavili su 11 studijskih albuma tijekom karijere Culta. Bend, nazvan Šamanski gotici, stekao je međunarodnu slavu s albumom Love iz 1985. godine. I dodajmo, na njemu se nalazi rock himna She Sells Sanctuary. No, spomenimo i Rain, jednako uspješan nastavak. Izdanje Electric je stiglo 1989. godine, uz novinarske recenzije koje su rekle da je kolekcija pjesama, a posebno Love Removal Machine, Wild Flower i Lil’ Devil, “samouvjerena, da se grči i zavija”

Najnoviji uradak ovog legendarnog benda je “Under the Midnight Sun”

Recenzija albuma s osam pjesama sažeto je rekla “neugasivi melodramatičari rocka još uvijek imaju vatru u očima”. Krajem 2023. godine Astbury i Duffy ponovno su osnovali Death Cult za niz koncertnih nastupa, uključujući i jedan američki datum u The Theatre at The Ace Hotel te ograničen broj britanskih datuma, uključujući rasprodane koncerte u Brixton Electricu. I dodajmo, tijekom prvih mjeseci 2024. godine bend je nastupao u The Howard Stern Showu. No, započeo je i seriju reizdanja svojih cijenjenih albuma na vinilu. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Turneja 8424 uključuje seriju od 29 koncerata koja kreće 11. srpnja u Sevilli. A The Cult će na svom putu posjetiti Španjolsku, Portugal, Češku, Irsku, Austriju, Italiju, Švicarsku, Poljsku, Njemačku, Švedsku, Nizozemsku, Dansku, Veliku Britaniju i Hrvatsku. Ulaznice za opatijski koncert u prodaju kreću po cijeni od 39 eura, a ona će vrijediti sve do 12. svibnja. Od 13. svibnja do 30. lipnja cijena će im iznositi 43 eura, a od 1. do 24. srpnja 47 eura. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 50 eura. I dodajmo, ulaznice možete kupiti putem Eventim online shopa.

VIDEO: The Cult – Rain & She Sells Sanctuary

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version