Teška životna priča mame naše poznate glumice: Majku su joj strijeljali, a ona istinu saznala tek sa 36 godina

Bojana Gregorić Vejzović jedna je od naših najpoznatijih glumica. Ova 52-godišnjakinja ujedno slovi i za jedne od omiljenih lica na domaćoj sceni, no, mnogi ne znaju kako je glumački talent naslijedila od poznate mame, 83-godišnje Božidarke Frajt.

Božidarka Frajt svojedobno je bila jedna od najpoznatijih glumica bivše Jugoslavije, a ujedno ju je pratio i glas velike ljepotice.

No, iza lijepog i nasmijanog lica, Božidarka je krila i tešku životnu priču koja je započela već u najranijem djetinjstvu.

Završila u logoru

Naime, glumica je rođena kao Božidarka Grublješić 1940. godine u srpskoj pravoslavnoj obitelji u selu Velika Žuljevica pod Kozarom, a niti dvije godine kasnije, njena majka Vida je strijeljana, otac Bogdan je poginuo u ratu, dok je Božidarka, zajedno s tisućama kozaračke djece prognana.

Tako je najprije završila u logoru za djecu u Sisku, da bi zatim bila prebačena u prihvatilište Crvenog križa u Zagrebu gdje joj se, u konačnici, sreća osmjehnula.

U Zagrebu su je usvojili Katarina i Stjepan Frajt, supružnici bez djece, koji su djevojčicu, koju su uzeli pod rednim brojem 527, odgojili kao svoju i dali joj prezime.

Bojana i Enes imaju razlog za slavlje: Glumica se pohvalila pa je ubrzo zasuli čestitkama

Prepoznala je teta

Istinu o svom podrijetlu Božidarka je saznala tek u 36. godini života kad ju je uspjela pronaći njena teta Dara Grublješić.

Ona je nakon rata počela radila u bjelovarskoj bolnici kao medicinska sestra, a upravo tamo čula je tužnu priču o ženi iz njenog sela koja je strijeljana, dok joj je kći oduzeta.

Brzo je Dara shvatila da je to njena nećakinja. Potraga se uspješno završila pa je majka Bojane Gregorić Vejzović doznala pravu istinu, ali nikad nije prestala isticati zahvalnost prema svojim usvojiteljima.

“Tim ljudima sam beskrajno zahvalna”

“Tim ljudima sam beskrajno zahvalna. Uzeli su me kao dijete od četiri godine. Ja se ne sjećam ničeg iz ranog djetinjstva.

Sjećam se prve haljine koju su mi obukli i sjećam se da nisam imala kosu”, ispričala je svojedobno glumica koja danas živi daleko od očiju javnosti. No, zahvaljujući poznatoj kćeri, svako toliko, obožavatelji je imaju priliku vidjeti na društvenim mrežama.

Objava Teška životna priča mame naše poznate glumice: Majku su joj strijeljali, a ona istinu saznala tek sa 36 godina pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version