Swingers velikim koncertom slave 25 godina postojanja u Tvornici kulture u subotu, 2. studenog 2024. godine





Swingers ove jeseni velikim koncertom u Tvornici kulture slave 25 godina postojanja! Četvrt desetljeća kasnije vraćaju se na pozornicu na kojoj su održali svoj prvi koncert kako bi s publikom i fantastičnim glazbenim gostima podijelili svoju glazbu. Swingers će se na pozornicu Velikog pogona popeti u subotu, 2. studenog 2024. godine, te publiku odvesti u neke ljepše glazbene svjetove.

Zaljubljen u zvuk swinga te očaran latino ritmovima i rock and rollom pedesetih kakav su izvodili i proizvodili veliki legendarni Elvis Presley i Chuck Berry, Robert Mareković 1999. godine osnovao je grupu Swingers. Grupu sada čini čak deset članova, a u svojoj diskografiji broje već sedam albuma. I dodajmo, na ovogodišnjoj su svečanoj dodjeli osvojili prestižnu nagradu Porin u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe za svoje izdanje Zapleši Twist (2023.). A svoj su prvi Porin Swingersi osvojili 2008. godine za album Samo jednom se ljubi – tribute to Ivo Robić,. Spomenimo da su na oba nagrađena albuma ostvarili i važne suradnje s domaćim glazbenim velikanima i divama, kao što su Oliver Dragojević, Massimo, Zdenka Kovačićek i Gabi Novak.

U svojoj su karijeri zabilježili brojne značajne nastupe, među kojima se posebno ističe onaj s grupom Gypsy Kings. Također, nastupili su na predstavljanju Hrvatske na Europskom prvenstvu u nogometu 2008. godine. A tu je i rezidencija u najprestižnijem bavarskom hotelu Bayerischer Hof koja je trajala punih 20 godina. Uz to, poznati su po svojim veličanstvenim live projektima i nastupima uživo. Među kojima su Las Vegas Show i Ivo Robić 2022. Više informacija doznajte na službenoj Facebook stranici ovog swing benda.

VIDEO: Swingers – Iza zatvorenih vrata



Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version