Svi se čude novoj ideji iz Sabora: ‘Kak’ delaju i cirkusiraju, trebali bi volontirati’

Ideju o povećanju plaća ministrima i premijeru je u ovom najnovijem mandatu otvorio HDZ-ov koalicijski partner, Domovinski pokret, a Andrej Plenković ju je ocijenio “zdravorazumskom”. Kako je on to obrazložio, “nije normalno da, primjerice, ministri imaju tek dvadesetu ili tridesetu plaću po visini u svom ministarstvu”.

Naime, trenutno glavni tajnici i ravnatelji uprava u ministarstvima imaju veće plaće od ministara koji su im nadređeni, s obzirom na to da su plaće državnih službenika stalno rasle.

Ideju su u srijedu podržali i oporbeni saborski zastupnici jer smatraju da nije pravedno da ministri i premijer imaju manje plaće od svojih podređenih službenika koji ujedno imaju i manje odgovornosti na svojim funkcijama.

Zagrepčani složni

Tako bi se prema izračunu Jutarnjeg lista, plaće ministrima i Plenkoviću mogle povećati i za 40 posto.

Nas je zanimalo vaše mišljenje pa smo vas pitali podržavate li vi ovu ideju da se ministrima i premijeru Andreju Plenkoviću povećaju plaće. Pokazalo se da su Zagrepčani složni po ovom pitanju i ne smatraju da bi im plaće trebale ići gore te su mnogi ‘osuli paljbu’ po političarima u komentarima.

“Čim su osnovali Vladu, odmah povećanje plaće za 40 posto, a ne misle kako umirovljenici žive, kako radnici žive. Ništa se ne mijenja u ovoj Hrvatskoj, glavno da oni imaju. Oni će sebi dići europske plaće, a radnici i umirovljenici će ostati na zadnjem mjestu u Europi. Svi oni iz HDZ koji su bili u Saboru ostali su i dalje u foteljama, a ti narode koga briga kako ćeš ti živjeti. Sve dok su plaće radnika i mirovine katastrofa i vama po ministarstvima ne treba povećati ni za cent”, piše jedan Zagrepčanin, a mnogi su sličnih razmišljanja.

@zagrebinfo Vruće igre u uredima #zagrebinfo #zagreb #posao #veze #job #relationship #work #anketa ♬ original sound – zagreb.info

‘Kak delaju, trebali bi volontirati’

“Uz to povećanje, trebali bi organizirati humanitarni telefon da im se dodatno financijski pomogne”, “Neka žive kao obični građani koji imaju mnogo manje”, “Kak’ delaju, koliko delaju, kak se svađaju, prepucavaju, vrijeđaju, cirkusiraju, repliciraju, markiraju i koriste godišnji odmor mislim da bi trebali volontirati, a ne da im se plaća povisuje”, glase neki od komentara.

Neki ističu kojim bi skupinama ljudi i zanimanjima trebali rasti plaće, ali među njima se nisu našli ministri i premijer.

“Ne, ne podržavam. Treba povisiti plaće doktorima i medincinskim sestrama te ih zadržati  u Hrvatskoj, povećati penzije itd”, “Ne podržavam rast njihovih plaća. Penzionerima treba povećati mirovinu”, pišu Zagrepčani u komentarima, a neki smatraju da bi se povećanje plaće ministrima i premijeru moglo razmotriti pod jednim uvjetom.

@zagrebinfo Od kud si, a bez da mi kažeš od kud si  #zagrebinfo #zagreb #funny #fun #fyp #fy #tiktok #viraltiktok #anketa #voxpopuli ♬ original sound – zagreb.info

‘Kako im uopće pada na pamet?’

“Pod uvjetom da umirovljenici nemaju mirovinu nižu od 1.000 €. Kako ih nije strah Boga, samo oni treba da uživaju, dok neki rovare po kantama da od smeća prežive”, piše jedna frustrirana Zagrepčanka.

“Imaju dosta velike plaće, pored toga razne benifite i bonuse, pa razne dodatke,plus primaju bonuse jer sjede u raznim upravnim i nadzornim odborima a o jeftinom saborskom ručku da i ne govorimo. Gledajući te iste face unazad osam godina i sada, primjeti se dobrano debljanje pojedinaca, zato ne za povećanje. Međutim, htjeli mi to ili ne, oni će učiniti to što su i naumili, kao i uvijek do sada”, zaključuje jedan čitatelj.

Dolazi prvi put u Zagreb, pa se čudi: ‘Zar nema još nekih ljepših mjesta’

Objava Svi se čude novoj ideji iz Sabora: ‘Kak’ delaju i cirkusiraju, trebali bi volontirati’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version