Svećenik iz Zagreba zaprepastio dio građana skandaloznom propovijedi: ‘Ovako se s oltara ne govori’

Fra Stjepan Brčina, svećenik u zagrebačkoj bazilici Sv. Antuna Padovanskog, održao je propovijed prošlog četvrtka na temu odnosa između muškaraca i žena. Njegova propovijed bila je snimljena te se video brzo proširio društvenim mrežama.

Čudio se Fra Stjepan Brčina kako muškarci mogu biti ludi za svojim automobilima, dok je žene i djevojke ‘oprao’ zbog šminke i dotjerivanja.

“Ti automobili. O, Bože sačuvaj, kada samo vidim kako muškarci mogu biti zaljubljeni u njih. Meni to nije nimalo jasno, ako je to normalno, evo… Da on mazi, ljubi, čisti… Pa to je strašno, sa ženom će se posvađati ako lupi malo jače vratima od auta”, rekao je.

Bio je oštar

Potom su na red došle žene: “O ženama koje naprave od sebe idole ni ne moram pričati. Neću reći da je žena ružna, takvih nema, ali ima manje lijepih. Ona od sebe napravi mačku idola pa pola sela trči za njom”, poručio je. No, nije tu stao:

“Radiš od sebe idola, a ja bih na kraju samo dodao: Radiš od sebe cirkus, sestro draga. Jer kada se umiješ, ostavit će te svatko. Dečki, važno je da budete oprezni da vam se svašta ne podvali”, zaključio je.

U komentarima ispod videa javili su se brojni ljudi, a većina je njegovu propovijed shvatila komično te su se složili s njegovim stavovima. “Baš dobro rečeno, cirkus”, “Istina!”, “Tip je top”, “Slažem se”, “Oplakah”, “Svaka čast”, “Ma baš je smišan, čudo jedno”, samo su neki od komentara.

Zagrepčani progovorili o teškoj temi: ‘Ne znamo za bolje, tako smo istrenirani’

Međutim, propovijed je naišla i na kritike građana.

“Mi obični ljudi možemo ovako razgovarati, ali jedan fratar s oltara nikako. Da je prava crkva bi ga odmah potjerala”, “Njegovo je zna se što, a ne da se bavi tuđim izgledom i selom”, “Svatko danas može biti svećenik”, neki su od komentara.

Objava Svećenik iz Zagreba zaprepastio dio građana skandaloznom propovijedi: ‘Ovako se s oltara ne govori’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version