Sve češća praksa na hrvatskim plažama: ‘Nekad smo im se rugali, a sada smo i mi postali takvi’

Video jednog mladića na TikToku u kojem se hvali uživanjem na hrvatskoj plaži uz niz namirnica koje je ponio kako ni bi ostao gladan sve se više širi društvenim mrežama, privlačeći brojne komentare.

Muškarac je snimio sve, od paštete, majoneze, salame, rajčice, namaza, mladog luka, soli do soka, stvarajući pravu gozbu na jednoj od hrvatskih plaža. Mnogi pretpostavljaju da se radi o Makarskoj ili njezinoj okolici.

Naime, za mnoge domaće, ali i strane goste ovakav način ljetovanja, takozvanih “paradajz turista” nije ništa neobično. Štoviše, mnogi takav način smatraju pametnim potezom kako bi produžili svoj odmor.

@h.ibro28

#Argeta

♬ original sound – Croatia

‘Ljetovanje je imalo dušu’

Mnogi su pohvalili njegovu dosjetljivost i snalažljivost. Komentari poput “Druže, ovo je carska gozba”, “Elitni paradajz turizam, kapa dolje”, “Ovo je odmor” i “Prošao brat igricu” preplavili su njegov profil, a pozitivnim komentarima i odobravanju “paradajz turizma” pridružili su se i čitatelji našeg portala.

“Od malih nogu, i uvijek ću. Nema slađe nego pripremiti doma povrće i voće i uzeti ih sa sobom na plažu. Trokuti lubenice, breskve koje se cijede. Čak si i kavu kuham doma i uzmem u termosici”, komentirala je jedan čitateljica.

“Tak se nekad išlo na plazu i uživalo se. Ovo danas izgubilo čari ljetovanja, naslikavanja, objave tko je gdje na moru, kaj jede u kojem restoranu, kak se pliva u moru, ajde svoju intimu zadržite za sebe, uživajte kao nekad, kada nije bilo mreža i ljetovanje je imalo dušu”, nadovezala se druga.

Ako se spremate za odmor, ovo vam se neće svidjeti: HAC najavio novo poskupljenje, evo koliko

‘Nema ništa slađe’

“Tako treba to je gospodin”, “Evo meni nerealno doći na plažu pa na onoj žegi sat vremena čekati u redu da bi dobio pržene lignje, za to vrijeme pojedem svoj sendvič i okupam se tri puta, odem navečer u restoran”, “Ma kad sam bila klinika ništa slađe nego kad bi mama viknula s plaže da dođemo jesti, pa onako mokri i umorni posjedamo oko paradajza, paštete, krastavaca, a onda za desert breskva iz koje bi se sok obavezno cijedio po bradi”

“Ne bi mijenjao ovakav doručak ni za najelitniji restoranski. Nema ništa slađe od paradajza, paprike, paštete, lovačke na plazi”, “Nekada smo se rugali Česima, a sada smo i sami postali takvi”, “Hrana po restoranima se podgrijava i poslužuje dok se ne proda, ako se razbolite, najčešće ste si sami krivi jer jedete u restoranu na vlastitu odgovornost a usput nije ni jeftino. Paradajz turizam po ovim vrućinama nije uopće loš izbor”, zaključio je jedan čitatelj.

Objava Sve češća praksa na hrvatskim plažama: ‘Nekad smo im se rugali, a sada smo i mi postali takvi’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version