Stravičan slučaj iz Belog Manastira, gradonačelnik o Željku: ‘U više navrata proteklih godina upozoravao sam Centar za socijalnu skrb’

Nakon što smo objavili priču o Željku iz Belog Manastira kojeg ne da život nije mazio nego ga je kaznio na najokrutniji mogući način, kontaktirali smo nadležne institucije jer zvuči nevjerojatno da građani ovog grada dugi niz godina svjedoče okrutnom zanemarivanju i zlostavljanju čovjeka s posebnim potrebama.

Čovjek spava na ulici, njegova priča je užasna: ‘Polubraća ga tuku i tjeraju da prosi’

Onaj kojemu se treba posvetiti puna pažnja i skrb, prema navodima naših čitatelja, doživljava nezamislivu torturu od strane njegove obitelji koja za njega dobiva naknadu.

Muškarac spava po gradu jer bježi od kuće kako bi izbjegao batine (Foto: Čitateljica)

Naime, nakon što nam je čitateljica javila kako ga polubraća tuku i tjeraju da prosi, a kako bi imali za alkohol, javila nam se i druga koja je iznijela zapanjujuće detalje o brutalnom višegodišnjem zlostavljanju u kojem je podvrgnut, kako tvrdi, najokrutnijoj boli, do toga da su mu čupali zube kliještima, a za što kaže da njegovo tijelo ne može sakriti istinu jer je prepuno ožiljaka.

‘Upozoravao proteklih godina’

Zbog svega toga, Željko bježi iz svog doma i spava na ulicama Belog Manastira, a kako je moguće da se to događa godinama bez da itko reagira, upitali smo gradonačelnika. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

Muškarac iz Belog Manastira spava na ulici jer bježi od problematične obitelji (Foto: Čitateljica)

“Upoznati smo sa situacijom i fotografijama  građana koje sam i ja dobio putem osobnih poruka. U više navrata proteklih godina upozoravao sam Centar za socijalnu skrb o navedenom problemu, tj. (ne)brizi skrbnika o gospodinu Željku o čemu ću kasnije poslati i detaljnije priopćenje. Hvala Vam na brizi i upitu, informacije iz posljednjeg dopisa Centra koji smo dobili jutros govore o rješenju problema i smještajem korisnika na adekvatnu skrb i njegu”, poručio je gradonačelnik Tomislav Rob.

Objava Stravičan slučaj iz Belog Manastira, gradonačelnik o Željku: ‘U više navrata proteklih godina upozoravao sam Centar za socijalnu skrb’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version