Stižu novi tramvaji, ali stari problem ostaje: ‘Je li netko probao doći od Dupca do Prečkog’

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je danas tri nova tramvaja te istaknuo je da će 20 niskopodnih tramvaja koje proizvodi Končar i za koje će većinu novca dobiti iz EU fondova biti isporučeni ZET-u do idućeg proljeća. Najavio je i javnu nabavu još 40 tramvaja.

“Tijekom 2025. godine bit će isporučeni niskopodni tramvaji za Zagreb. Ovo je proizvod hrvatske pameti, predstavlja budućnost ZET-a, novi dizajn, novu tehnologiju. U dolasku je 71 tramvaj u Zagreb u iduće dvije godine”, rekao je direktor ZET-a Marko Bogdanović.

Tim povodom mi smo u našoj Facebook anketi pitali građane veseli li se novim tramvajima na zagrebačkim ulicama, a evo što su nam čitatelji odgovorili.

‘Tramvaj je za turiste’

“Ne mogu oni ni onaj displey popraviti, a kamoli išta drugo”, “Samo da voze po voznom redu”, “Obećanje ludom radovanje”, “Budemo u njima smeće vozili koje je nagomilano po kvartovima”, pisali su građani.

“Ovi sadašnji iz Končara su preteški, tako da ne vjerujem da će ovi biti drugačiji, razdrmaju cijelu prugu i sve oko nje”, “To ništa ne vrijedi kad su pruge koma, a to se uopće ne popravlja”, “Naše pruge su loše. Tračnice bi trebale biti na gumenoj podlozi, kao recimo u Austriji. Uopće ga se ne čuje”, dodali su drugi.

“Ok tramvaji jesu bitni ali po meni trebalo je prvo srediti tračnice. Ne znam koliko vas je skužilo nenormalno ljuljanje od poteza prema gradu od Dubrave. Što ti vrijede tramvaji kad će iskakati kao i sad”, napisao je jedan čitatelj.

“Ako imaju dobru klimu, ne iskaču iz tračnica i ne kvare se često, veselim se. Sviđaju mi se ovi iz Sarajeva”, “Svaka čast svima vama optimistima, tramvaj je za turiste. Je li netko probao doći od Dupca do Prečkog”, neki su od komentara.

“Da gradonačelnik stavi 10 000 guski koje nesu svakome tko hoće zlatna jaja na Trgu i dalje građani ne bi bili sretni”, zaključak je jednog čitatelja.

Vozačima u Zagrebu prijete nove kazne: Tomašević o kamerama koje će ih uskoro snimati s tramvaja

Objava Stižu novi tramvaji, ali stari problem ostaje: ‘Je li netko probao doći od Dupca do Prečkog’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version