Srušena omiljena zgrada mnogih Zagrepčana: ‘Pretužno i nepravedno, istjerali su ih nakon 10 godina’

U ponedjeljak je srušena omiljena zgrada mnogih Zagrepčana. Riječ je o Kući aikida koja se nalazila u kompleksu bivšeg Paromlina, a u čijim su prostorijama trenirali brojni građani.

“Na velikom zemljištu Paromlina sada su samo ruševine”, napisala je građanka u Facebook grupi Stari Zagreb uz fotografiju na kojoj se može vidjeti kako je Kuća Aikida otišla u povijest.

Srušena je Kuća aikido (Foto: Čitateljica)

Naime, Kuća aikida, kao prostor za trening, djelovala je vlastitim sredstvima 10 godina, učeći ovu japansku borilačku vještinu koja se oslanjala na poluge i kako bi svladala protivnika.

Oproštaj od građana

“Pretužno i nepravedno da su ih istjerali tako nakon toliko vremena”, iskomentirala nam je jedna čitateljica, koja je tamo redovno odlazila na treninge.

Kuća aikida je zajedno s drugim udrugama koje su bile u kompleksu bivšeg Paromlina morala napustiti svoje prostorije do 1. studenog, a prije nego što su se oprostili od građana, ponudili su im besplatne treninge.

“Svi članovi i suradnici Aikido društva Zagreb od Kuće aikida opraštaju se s brojnim uspomenama na dobre ljude, dobru energiju i zajedništvo”, poručio je instruktor i suosnivač zagrebačkog Aikido društva, Dobroslav Jakovljević, navodeći kako je u 10 godina djelovanja ove udruge, kroz kuću Aikida prošlo tisuće i tisuće ljude, a vlastitim sredstvima su si uredili prostor za treninge.

Kreće obnova Paromlina: Tomašević ima loše vijesti, mnogima se neće svidjeti

Objava Srušena omiljena zgrada mnogih Zagrepčana: ‘Pretužno i nepravedno, istjerali su ih nakon 10 godina’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version