Srbima postavljeno pitanje o hrvatskim gradovima: Odgovor mladića iz Zagreba postao hit na društvenim mrežama

Srpski portal Telegraf proveo je anketu po Zagrebu i Beogradu gdje je od Zagrepčana tražio da navedu pet srpskih gradova, a od Beograđana pak tri hrvatska grada. I dok je bilo onih koji su znali i srpske i hrvatske gradove, dosta ispitanika nije znalo odgovoriti na ovo – po mnogima – vrlo jednostavno pitanje iz geografije.

Kod ispitanika starije populacije mogle su se vidjeti dvije skupine – oni koji su tvrdili kako ne znaju nabrojati niti jedan grad u Hrvatskoj ili pak Srbiji, te oni koji su vrlo rado nabrojali i više gradova nego se to od njih tražilo.

Srbi odgovarali na pitanje o gradovima u Hrvatskoj (Foto: Telegraf.rs/screenshot)

‘Moj omiljeni grad je Hvar’

Oh pa moj omiljeni je Split. Karlovac, Zagreb – normalno. Volim Hrvatsku, Hvar najviše. Mladost mi je ostala na Hvaru‘, rekao je vidno oduševljen gospodin iz Beograda.

Kad je riječ o mlađoj populaciji koja je sudjelovala u anketi, tu se, nažalost, pokazalo kako niti Hrvati niti Srbi ne znaju previše o gradovima susjednih im država, a o odgovoru jednog mladića iz Zagreba, bruji cijela Srbija.

Srbi odgovarali na pitanje o gradovima u Hrvatskoj (Foto: Telegraf.rs/screenshot)

Na pitanje da nabroji pet srpskih gradova, mladi Hrvat je odgovorio: ‘Beograd, Novi Sad, Priština… ne znam dalje’.

Aleksandra Prijović objasnila izjavu koja je šokirala Srbiju: ‘Znam da ćete me razumjeti’

 

S obzirom na to da je Priština najveći i glavni grad Kosova, čiju je neovisnost priznala i Hrvatska, dok Srbija istu ne priznaje pozivajući se na nacionalni ustav po kojemu je Kosovo suvereni dio teritorija Srbije – Srbe je netočan odgovor mladića iz anketa izrazito razveselio.

Koje su sve gradove nabrojali Hrvati i Srbi u anketi, pogledajte ovdje.

Pošaljite svoje priče

Objava Srbima postavljeno pitanje o hrvatskim gradovima: Odgovor mladića iz Zagreba postao hit na društvenim mrežama pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version