Spotify, glazbena streaming platforma, poskupljuje pretplatu od rujna 2023. godine





Spotify, najpoznatija glazbena streaming platforma, objavila je u ponedjeljak, 24. srpnja 2023. godine, kako će povisiti cijene Premium pretplate u 50 zemalja diljem svijeta. A nažalost, među tim zemljama je i Hrvatska. No, povećanje nije preveliko i jednostavno će svaki Spotifyjev paket biti mjesečno skuplji za jedan euro. A samo poskupljenje će biti u primjeni od rujna 2023. godine.

Tako će prema novom cjeniku korisnik usluga tvrtke Spotify u Hrvatskoj pojedinačni Premium paket mjesečno plaćati 6,49 eura umjesto dosadašnjih 5,99. Za paket Duo, koji uključuje do dva različita korisnika, bit će potrebno izdvojiti 8,99 eura, umjesto kao do sada 7,99. A paket Obitelj, kojeg može koristiti do šest korisnika, bit će potrebno umjesto 9,99, platiti 10,99 eura na mjesec. Korisnici plaćene pretplate, koja uključuje streamanje glazbe bez reklama i s uključenim preskakivanjima pjesama na playlistama bez ograničenja, već su počeli dobivati obavijesti uz najavu povećanja cijena od rujna 2023. godine.

Tvrtka Spotify je u objavi na svom blogu napomenula da će im “ažuriranje cijene pomoći da nastave nuditi vrijednost fanovima i kreatorima sadržaja na platformi”. A prema dostupnim podacima, ovaj digitalni glazbeni servis koristi više od 200 milijuna pretplatnika. No, spomenimo i da od svog pokretanja prije više od desetljeća, Spotify nije povećao cijene plaćene pretplate. A ovaj potez posljednji je u nizu odluka digitalnih glazbenih servisa o povećanju plaćene pretplate. Tako su ranije podizanje cijena najavili streaming servisi YouTube, TIDAL i Apple Music. Dodajmo da Hrvatska diskografska udruga pozdravlja povećanje cijene i vrijednosti glazbe na Spotifyju i ostalih digitalnim glazbenih servisima. Naime, oni “vjeruju da će koristi od toga imati svi dionici glazbene industrije”. Više o Spotifyju doznajte na stranici open.spotify.com ili na Wikipediji.

VIDEO: The Electric Mayhem – Record a Spotify Single (with Rico Nasty, Ashnikko & Orville Peck)



Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version