ŠOKANTNO OTKRIĆE! Doznalo se gdje je zaposlena žena koja je izbola psihijatricu: ‘Bolnice moraju biti sigurna mjesta’

U subotu je zabilježen slučaj teškog ranjavanja kada je 36-godišnja pacijentica oko 17 sati izbola nožem psihijatricu Elviru Koić u njenoj privatnoj ordinaciji u Virovitici.

Zbog toga je dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru jučer donijela rješenje o provođenju istrage protiv spomenute pacijentice zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju.

Kako doznaje Novi list, pacijentica je zaposlena kao tajnica u jednoj srednjoj školi, no ravnatelj ih je, kako pišu, uputio na policiju i nije htio odgovoriti na pitanje kako je moguće da je pacijentica radila u školi.

Naime, istraga je još u tijeku, a pacijentica je zbog prijetnje za okolinu smještena u istražni zatvor. Ovaj je slučaj ponovno otvorio pitanje zaposlenih u javnim službama koji su izloženi nasilju.

Prema Studiji hrvatskog liječništva, provedeno je anketno istraživanje u svibnju prošle godine, a provela ga je Hrvatska liječnička komora. U anketi se 28 posto liječnika ne osjeća fizički sigurno na radnom mjestu, a 40 posto liječnika bilo je u zadnjih 12 mjeseci na radnom mjestu izloženo verbalnom vrijeđanju ili prijetnjama.

Navelo je ovo HKL da nastave upozoravati kako liječnici i drugi zdravstveni djelatnici nisu dovoljno zaštićeni od nasilja. Ističu kako sustav kontrole na ulazima u mnoge ustanove ne jamči poželjnu razinu sigurnosti.

Stoga su iz Komore poručili kako bolnice i druge zdravstvene ustanove moraju biti sigurna mjesta, kako za pacijente tako i za zdravstvene djelatnike, a predlažu i uvođenje 24-satne zaštitarske službe, sustava tihog alarma i pojačanog videonadzora.

The post ŠOKANTNO OTKRIĆE! Doznalo se gdje je zaposlena žena koja je izbola psihijatricu: ‘Bolnice moraju biti sigurna mjesta’ appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version