Slasne roladice od palente: Kreativno izdanje tradicionalne namirnice

Palenta je jedna od tradicionalnih namirnica u hrvatskoj kuhinji, koju je jednostavno pripremiti u posoljenoj vodi. Iako je tako napravljena vrlo ukusna, palenti je moguće dodati i mnoštvo drugih sastojaka kako bi postala kompletan obrok. Donosimo jedan takav recept za roladice od palente, koje su odlična ideja za brz obrok.

Sastojci:
200 g instant palente
7 dl mlijeka
100 g maslaca
150 g šunke izrezane na listiće
100 g naribanog sira trapista
100 g pečene crvene paprike
sol, papar, Vegeta
peršin

Priprema:
Ulijte mlijeko u lonac i zagrijte ga. Kada zakipi, smanjite temperaturu, dodajte maslac, posolite i dodajte žličicu Vegete. Neprestano miješajući, sipajte palentu. Skuhajte je po uputi pa prebacite u lim obložen papirom za pečenje i poravnajte. Po palenti rasporedite šunku, naribani sir te očišćene i oguljene paprike. Od ruba ostavite 1-2 cm prazno. Polako uz pomoć papira zarolajte palentu u roladu. Ostavite je da se prohladi pa je premjestite u hladnjak da se stisne. Narežite na kolutove, pospite svježim peršinom pa poslužite uz jogurt.

Brzi međuobrok za subotu bez briga: Jednostavna i šarena salata

Objava Slasne roladice od palente: Kreativno izdanje tradicionalne namirnice pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version