Saborski zastupnik poznatoj novinarki: ‘Vi i vaš muž niste baš u dobrim odnosima’

Izglasavanje povjerenja Vladi u Saboru nije prošlo bez zanimljivih trenutaka. Ovaj put dogodio se prilikom javljanja uživo u Dnevnik RTL-a. Zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Stephen Nikola Bartulica i HDZ-ov Ante Sanader razgovarali su u saboru s novinarkom RTL-a Petrom Mlačić Vučemilović-Jurić. Tijekom razgovora je Sanader koristio svađalački ton prema novinarki.

Bartulica je naglasio da je bitno ono što je sadržano u koalicijskom sporazumu, te da su zahtjevi Domovinskog pokreta uključeni u dogovor s HDZ-om. “Sve što sam tražio i isticao je ušlo u koalicijski sporazum ili u program vlade. Govori se npr. o Muzeju za žrtve komunizma u koalicijskom sporazumu, o nenametanju rodne ideologije u javne institucije” izjavio je Bartulica., a Sanader se nadovezao: “Najvažnije stvari smo stavili u program”.

Izglasana je nova vlada Republike Hrvatske: Jedan zastupnik pokušao pokvariti trenutak

“Čini mi se da vi i vaš muž niste baš u dobrim odnosima”

“Ali ove stvari važne za Domovinski pokret očito ne stoje u programu, stoje u dokumentu koji javnost ni novinari nisu vidjeli”, rekla je novinarka, a Sanader je odgovorio: “Vi to tako iščitavate. Program je zajednički, zajednički je dokument svih partnera u vladajućoj većini”, rekao je Sanader.

Novinarka je rekla kako smo danas smo čuli Pupovca koji govori da je dobar je to program. “Nema to veze, ali ono s čime se vi niste slagali, niste govorili i to su ideološke stvari. Njih u programu nema, a gospodin Bartulica govori da ste potpisali koalicijski sporazum u kojem stoji Muzej komunizma. Zašto mi to nismo vidjeli?”, upitala je, a Sanader joj je odgovorio: “Čini mi se da vi i vaš muž niste baš u dobrim odnosima, ali ne vidi se na ulici da vi imate neke rasprave? Znači, naš program je taj dokument koji smo zajednički usuglasili”.

Petra Mlačić Vučemilović-Jurić. (Foto: Screenshot/RTL)
Novinarka je istaknula da javnost i novinari nisu vidjeli koalicijski sporazum, na što je Sanader odgovorio: “Koji smo mi dosad koalicijski sporazum javno iznosili? Ne znam zašto niste tražili. Zašto vas nije interesiralo to prije? Recite. Vi sada želite kao da se mi posvadimo…?”, rekao je.
Foto:

Objava Saborski zastupnik poznatoj novinarki: ‘Vi i vaš muž niste baš u dobrim odnosima’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version