Ritam Nereda, žestoki i energični punk bend, nastupa u Tvornici kulture u subotu, 25. studenog 2023. godine

Ritam Nereda, jedan od najznačajnijih bendova regije i veterani takozvanog novosadskog oi! punka, na krilima posljednjeg izdanja “Novo doba” po prvi će se put popeti na jednu zagrebačku pozornicu. Točnije, onu u Tvornici kulture i to u subotu, 25. studenog 2023. godine! Ritam Nereda jedan je od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih bendova svoje generacije. Žestoki i energični bend počeo je djelovati 1987. godine kada objavljuje demo album “Za Novi Sad”. A dvije godine kasnije objavili su i drugo demo izdanje “Oi Ain’t Dead”.

Boban na vokalu i gitari, Mire na basu, Kića na gitari i Savara na bubnjevima u svoj stil uklapaju punk, metal i hard core zvuk. A posebno se ističu po svojim brzim, energičnim i čvrstim svirkama. Tijekom 35 godina duge karijere objavili su čak devet studijskih albuma. A oni su redom Nikog nema, Breaking, Zvuci bola, 999, Poriv, IX, Paralelni svet, To nisi ti i Novo doba. A svojim su si nastupima i energijom koju odašilju sa stejdža tijekom godina priskrbili brojne obožavatelje.

Novosadski se bend može pohvaliti i činjenicom da je pozornicu dijelio i sa svjetskim bendovima kao što su Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies, Buzzcocks te Phil Anselmo & The Illegals, ali i brojnim nastupima na “domaćem terenu” na EXIT festivalu. Njihovi su mračni i iskreni tekstovi s jasnim porukama na engleskom i srpskom jeziku upakirani u tvrd i glasan zvuk. Posljednji je album Novo doba bend Ritam Nereda objavio je u travnju 2023. godine kao Record Store Day izdanje. A reakcije i publike i kritike iznimno su pozitivne…

Niti nakon 35 godina na sceni ovi novosadski punkeri ne posustaju!

Nakon 35 godina karijere, nezaustavljivi i opaki bend koji ne pristaje na kompromise izvest će svoje najpoznatije pjesme i u Tvornici kulture. Zagrebačka će publika moći uživati u hard core zvuku i zajedno s bendom glasno pjevati pjesme koje su obilježile bogatu karijeru Ritma Nereda. Put beznađa, Tuđe zastave, Nikad više, Boje se, Crno je sve, Ne, 10 godina i Heroj protutnjat će Tvornicom kulture u subotu, 25. studenog 2023. godine! Više o ovoj oi! punk grupi doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Prvih 200 ulaznica po early bird cijeni u iznosu od 13 eura potražite u Tvornici kulture ili na svim prodajnim mjestima Entria. Nakon što se early bird ulaznice rasprodaju, cijena regularnih ulaznica iznosit će 16, a na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 19 eura.

VIDEO SPOT: Ritam nereda – Lomi

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version