Rijeka i Udinese igraju na Rujevici prijateljski susret u subotu, 14. listopada 2023. godine

Rijeka i talijanski prvoligaš Udinese na Rujevici u subotu, 14. listopada 2023. godine u 17 sati igraju pripremnu utakmicu. I dodajmo, ova se prijateljska utakmica igra zbog reprezentativne stanke, tijekom koje su Vatreni odigrali utakmicu u Osijeku protiv Turske, a igrat će i u nedjelju, 15. listopada, u Cardiffu protiv Walesa. Spomenimo i da Dinamo igra svoju prijateljsku utakmicu u subotu, 14. listopada, u 15 sati. Protivnik mu je NK Oriolik iz Oriovca, a susret se igra povodom 100. rođendana NK Oriolika.

“Ova utakmica će nam najviše poslužiti kako bi neki igrači dobili malo veću minutažu. S druge strane, Udinese Calcio je zaista sjajan protivnik. Uvijek je lijepo mjeriti se s jednakim ili čak boljim od sebe da vidiš gdje si. Udinese igra s tri u zadnjoj liniji i s obzirom da smo imali prilike pogledati neke njihove utakmice, veliko je iznenađenje da nemaju još niti jednu pobjedu u prvenstvu ove sezone. No, bez obzira na trenutni plasman, Udinese je momčad eurospkog kalibra. Bit će ovo zahtjevna utakmica”, rekao je Željko Sopić, trener Rijeke. I dodajmo, nakon utakmice Rijeka – Udinese, u studenom na Rujevicu dolazi Verona.

Podsjetimo, nakon deset odigranih utakmica Supersport HNL-a, Rijeka je na vrhu prvenstvene ljestvice s 22 boda. Na drugom mjestu je Hajduk sa bodom manje, a treći je Dinamo koji ima 19 bodova, ali i utakmicu manje. Na začelju ljestvice je Rudeš sa samo jednim osvojenim bodom nakon 11. kola.

Utakmica Rijeka – Udinese je idealna priprema za susret sa Istrom 1961

“Ukratko, pripremio sam momčad za Udinese kao za svaku utakmicu. A oni jednostavno nisu loši, ali ove sezone nekako nisu uspjeli realizirati veliki broj šansi. Ujedno, bit će nam to trening za utakmicu protiv Istre 1961 koju igramo u Puli sljedećeg vikenda. Prvenstvo je dugo i zahtjevno. Naravno da godi da si na prvom mjestu, ali još je 26 utakmica pred nama. Treba ostati jak u glavi i s dvije noge na zemlji”, dodao je Sopić.

Što se tiče utakmice protiv Udinesea, vlasnici kompleta ulaznica za sezonu 2023./2024. imaju slobodan ulaz, dok svi ostali mogu kupiti ulaznice po derbi cijenama. Za parkiranje navijači će moći koristiti prostor HAK-a koji se nalazi neposredno uz kružni tok kod ulaza na sjevernu tribinu stadiona te se na isti ulazi preko kružnog toka. Na dan utakmice zapadna blagajna radit će od 14 sati, istočna od 15 sati. Više o cijenama ulaznica doznajte na mrežnim stranicama HNK Rijeke na adresi nk-rijeka.hr. A sve što vas dodatno zanima o talijanskom Udineseu potražite na Wikipediji.

VIDEO: Atmosfer na utakmici 11. kola HNL-a Rijeka – Hajduk (1:0)

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version