Rijeka – Dinamo 1:3 | Plavi su deklasirali Riječane u drugoj utakmici finala Kupa i tako uz prvenstvo osvojili i ovo natjecanje!

Rijeka i zagrebački Dinamo, novi-stari prvak Hrvatske, odigrali su drugu, uzvratnu utakmicu finala Supersport Hrvatskog nogometnog kupa i to na stadionu Rujevica u Rijeci u srijedu, 22. svibnja 2024. godine. A u ovom susretu Plavi su zaista deklasirali Rijeku pobijedivši je s 1:3. Podsjetimo, kako su Dinamo i Rijeka u prvoj utakmici finala Kupa na Maksimiru odigrali neriješenih 0:0, ovom su pobjedom osigurali i Kup! A tako su Plavi u sezoni osvojili trostruku krunu – osvojili su HNL i Kup, a samim tim i Superkup! I dodajmo, Dinama u svojim vitrinama ima ukupno 17 trofeja Kupa, tzv. pokala Rabuzinovo sunce. Također, ovo im je 13. “dvostruka kruna”.

Što se tiče utakmice Rijeka – Dinamo, na prvi se pogodak čekalo sve do 28. minute kada je precizan bio Petar Sučić. No, već u 42. minuti prekrasnim, preciznim i prizemnim udarcem izvan kaznenog prostora mrežu je zatresao Martin Baturina. Treći gol je Dinamo postigao desetak minuta prije kraja i tada je slavlje moglo početi. Dodajmo, njega je postigao Marko Bulat na proigravanje Brune Petkovića. No, Riječani su postigli počasni pogodak i to u sudačkoj nadoknadi, a strijelac je iz slobodnog udarca bio Toni Fruk.

“Doista su snažne emocije sada oko nas. I dodao bih, od prvog sam dana bio uvjeren da ćemo uspjeti. Naravno da je taj put bio popločen svakakvim stvarima koje su nam se događale. Ali velika prednost ove momčadi je ta da smo svi cijelo vrijeme vjerovali u sebe”, naglasio je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon ove velike pobjede.

Dinamo se niti u jednom trenutku nije predavao

“Nismo se predavali, više je to bila medijska gungula koja se javljala nakon poraza ili utakmica u kojima nismo pobijedili pa čak i nakon utakmica u kojima bismo slavili s minimalnom razlikom. Ali mi smo cijelo vrijeme imali mir. Vrijedno smo radili jer smo znali da je to maraton i da će se sve rješavati na kraju s obzirom na konkurenciju, na Hajduk i Rijeku koji su igrali jako dobro do određenog razdoblja. Na kraju je presudio šampionski gen. Pogotovo sa senatorima koji su iznimno važni u takvim situacijama i koji daju mir mlađim igračima”, dodao je trener Plavih.

“Prije tri tjedna malo tko bi rekao da će se ova priča ovako završiti. Ali ključna je bila međusobna utakmica protiv Rijeke koja je otišla na našu stranu. Kasnije smo potvrdili naslov pobjedom protiv Osijeka. Nakon toga smo bili prazni u prvom dvoboju finala Kupa. U uzvratu smo imali posve drukčiju energiju što je, uostalom i normalno nakon onakvog emocionalnog pražnjenja kakvo je prethodilo prvoj finalnoj utakmici. Znao sam da ćemo u uzvratu odigrati puno bolje i cijelo vrijeme sam govorio da se rijetko dogodi da Dinamo u dvije utakmice zaredom ne uspije zabiti. A kada smo zabili prvi gol, sve je otišlo na našu stranu”, smatra Sergej Jakirović.

“Naglasio bih, navijači su bili fantastični tijekom cijele sezone. Nisu se predavali i nisu nam dopuštali da potonemo. Jedna od važnijih utakmica u prvenstvu bila je pobjeda protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. Kada sam vidio koliko se ljudi raduje rekao sam da moramo pobijediti sve utakmice do kraja. Zato ih pozivam sve i na nedjeljnu utakmicu protiv Rudeša, a potom i na Trg bana Jelačića. Jako mi je drago da je ova momčad uspjela osvojiti duplu krunu ove sezone jer bila je omalovažavana uoči prvenstva. Bilo je i bezobraznih napisa i to na sam dan važnih utakmica. Ali pokazali smo veliko zajedništvo i momčadski duh”, zaključio je trener Jakirović. A više o proslavi duple krune doznajte na klupskim mrežnim stranicama na adresi gnkdinamo.hr.

VIDEO: Rijeka – Dinamo 1:3 (snimka druge utakmice finala Kupa) | Izjave trenera Jakirovića i strijelaca Sučića i Baturine

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version