Rakete u razigranom singlu “Bojim se” predstavljaju fuziju stilova





Nakon sjajnih singlova “Zvijezda” i “Ponekad mi daš” Rakete predstavljaju još jedno vrhunsko glazbeno iskustvo – pjesmu “Bojim se”. “Pjesma je nastala od nekoliko skica koje smo Vlado i ja imali. One su mu se učinile kao dobar spoj po vibri i po tekstu pa smo tako uz našeg već uhodanog suradnika Juru Ferinu napravili jedan eksperimentalno eklektični kolaž. Za mix je zaslužan Pavao Miholjević, a Dalibor je svojim specifičnim razigranim umjetničkim izričajem napravio sjajan spot ovoj pjesmi. A on je za mene automatski postao dio njenog identiteta”, rekla je pjevačica benda Ivana Starčević.

Ovaj glazbeni kolaž vizualno je upotpunio maestralni video spot koji potisuje talentirani i nagrađivani redatelj Dalibor Barić. A on svima poručuje: “Rakete su zvučni serotonin! Kada je oblačno, njihove pjesme pune su vitamina D. Oni su pravi zvučni serotonin. Ova pjesma u svojih tri minute ima formu mikro-rock opere. Zamislio sam je kao glazbeni broj iz Sesame Streeta s toplim mračnjaštvom Edward Goreya i linijskim dječjim ilustracijama Saula Steinberga. Sve sam radio po osjećaju, iz prve, bez skice… Sve kako bi uhvatio spontanost i neposrednost pjesme.”

Podsjetimo, ovaj zanimljiv bend čine Ivana Starčević, glumica, glazbenica i svestrana umjetnica i gitarist Vladimir Mirčeta. Pjesma Bojim se dostupna je na svim streaming servisima. Sve što Vas zanima o Raketama doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEOSPOT: Rakete – Bojim se



Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version