Qatar 2022: Svjetsko nogometno prvenstvo počinje susretom Katar – Ekvador

22. Svjetsko nogometno prvenstvo konačno počinje, a otvaraju ga Katar, domaćin prvenstva i Ekvador. Susret se igra u nedjelju, 20. studenog 2022. godine u 17 sati na stadionu Al Bayt u gradu Al Khoru, 50-ak kilometara udaljenom od Dohe, glavnog grada Katara. Prvi susret prvenstva sudi talijanski sudac Daniele Orsato, a prije same utakmice održat će se ceremonija otvaranja. Dodajmo da će prvog dana igrati samo ova utakmica, a u skupini A, osim Katara i Ekvadora su i Senegal i Nizozemska. Drugog dana, u ponedjeljak, 21. studenog 2022. godine igraju se tri utakmice. To su Engleska – Iran, Senegal – Nizozemska i SAD – Wales.

Svjetsko nogometno prvenstvoFIFA World Cup Qatar 2022 – igrat će se od nedjelje, 20. studenog do nedjelje, 18. prosinca 2022. godine. Na ovom prvenstvu su reprezentacije podijeljene u osam skupina sa po četiri ekipe. Dalje idu po dvije najbolje iz svake skupine koje će se boriti za osminu finala. Podsjetimo, naslov sa Svjetskog prvenstva u Rusiji brani Francuska, koja je prije četiri godine u finalu svladala Hrvatsku. Samo finale će se igrati u nedjelju, 18. prosinca 2022. godine u drugom najvećem katarskom gradu Lusail na stadionu Lusail Iconic. Zanimljvo, ovo je posljednji turnir na kojem će nastupiti “samo” 32 reprezentacije. Već na sljedećem prvenstu koje organizira SAD, Meksiko i Kanada, za svjetski naslov će se boriti čak 48 ekipa. Dodajmo da je ovo tek drugo prvenstvo koje se igra u Aziji i prvo koje se igra u Arapskom svijetu.

Hrvatska nogometna reprezentacija je već u Kataru

Vatreni su u Dohu stigli u petak, 18. studenog 2022. godine i to odlično raspoloženi, željni novih izazova i dobrih rezultata. U njihovom baznom hotelu Hilton Doha priređena im je srdačna dobrodošlica gostoljubivih domaćina, koji su pjesmom i hrvatskim zastavicama poželjeli Hrvatskoj puno uspjeha na svjetskoj smotri. Hrvatski reprezentativci će u subotu, 19. studenog, na terenu Al Ersal 3 od 18 sati odraditi prvi trening uoči premijerne utakmice na SP-u protiv Maroka. Podsjetimo, utakmica Hrvatska – Maroko igra se u srijedu, 23. studenog 2022. u 13 sati po lokalnom vremenu.

Hrvatska brani srebro koje je osvojila u Rusiji prije četiri godine. No, ne stavljamo si veliki pritisak na leđa. Nemamo razloga slušati bilo kakva predviđanja o favoritima za osvajanje naslova svjetskog prvaka. Idemo korak po korak, imamo svoj cilj, okrenuti smo našoj momčadi i maksimalno fokusirani. Na kraju će se na terenu pokazati tko je bio u pravu kad su u pitanju predviđanja”, rekao je Bruno Petković, napadač zagrebačkog Dinama i Hrvatske nogometne reprezentacije.

“Ovo je moje treće svjetsko prvenstvo… Kakav je osjećaj? Usporedio bih to kao s rođenjem djeteta. Prvo, drugo, treće… Uvijek si jako sretan. Velika mi je čast što sam u tome uspio. Da mi je to netko rekao da će biti ovako kada sam bio mali, ne bih mu vjerovao. Da, prvu utakmicu za reprezentaciju odigrao sam 2009. godine protiv Katara. Ne znam je li to neki znak… Vidjet ćemo”, smatra Dejan Lovren.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Katar – Ekvador?

Prva utakmica Svjetskog nogometnog prvenstvaFIFA World Cup Qatar 2022 koju će igrati Katar i Ekvador održat će se u nedjelju, 20. studenog 2022. godine u 17 sati. Prijenos nogometne utakmice bit će osiguran na TV kanalu HTV2. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, utakmicu možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Također, od 15.30 sati na Drugom programu HTV-a kreće prigodna nogometna emisija Qatara koja će vas svaki dan sve do završetka prvenstva, u nedjelju, 18. prosinca, voditi kroz nogometne teme turnira. U studiju HTV-a bit će analitičari i komentatori Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Mario Carević, Zoran Zekić, Marijo Strahonja, Nenad Bjelica, Joško Jeličić i Tomislav Stipić, uz voditeljski dvojac Ivana Doriana Molnara i Roberta Ferlina.

Više o nogometnoj reprezentaciji Katara, domaćinu prvenstva, doznajte na Wikipediji. O reprezentaciji Ekvadora također više doznajte na Wikipediji. Više informacija o samom nogometnom prvenstvu Qatar 2022 doznajte na mrežnim stranicama FIFA-e. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version