‘PROŠETATI SE ZA PROMJENU!’ Brojni žele ukinuti automobile prema Sljemenu: ‘Busevi i žičara, a ne ovo ludilo!’

Kaotične gužve na Sljemenu tijekom zimskih vikenda događaju se preko 20 godina, barem prema iskustvu Miroslava Horvata koji više od dva desetljeća na vrhu Medvednice ima školu skijanja.

‘OSJEĆAMO TO 20 GODINA’! Promet na Sljemenu treba hitno popraviti: ‘Cesta, parking mjesta koja nisu označena, tisuće drugih stvari’
Kako je naveo za Zagreb.info, neoznačeni parkinzi i zakašnjela reakcija policije koja intervenira i zatvara Sljemensku cestu kada već nastane gužva, veliki su problemi.

“Žičara je došla, ali cjelokupna organizacija prijevoza na Sljeme je dosta loše organizirana zadnjih 20 godina i mislim da to ne može riješiti samo Grad Zagreb, Holding ili kod koga god već idu prigovori. To je kompleksnija priča u kojoj je i Ministarstvo prometa”, komentirao nam je Horvat.

Stoga smo u našoj Facebook anketi pitali čitatelje portala Zagreb.info: “Kako biste riješili prometne probleme koji se zimi javljaju na Sljemenskoj cesti?”.

Sve je kriva zarada

Neki od napšh čitatelja smatraju kako privatni automobili nemaju pto tražiti na vrhu Medvednice.

“Potpuno zabraniti promet prema gore osim par izuzetaka i pojačati buseve”, “Zabraniti privatnim autima gore. Ima bus i žičara”, “Besplatnom žičarom i zabrana automobilima dalje od žičare”, neki su od prijedloga naših čitatelja.

Jedan čitatelj je uvjeren kako se trenutno promet autima gore dopušta jedino zbog ljubavi prema profitu.

“Da ovima gore nije toliko do te proklete zarade, ograničio bi se broj automobila koji se smiju ‘penjati’ na Park prirode Medvednica na recimo 200 vozila i kraj, a svi ostali autobusima ZET-a ili žičarom (ukoliko je u funkciji), a ne ovo ludilo”, ustvrdio je.

Jedna čitateljica je ironično ustvrdila kako bi bilo “najpametnije da se izgradi nova cesta”, ali se onda pridružilamostalimaa koji su protiv auta na zagrebačkoj gori.

“Na Sljeme se ide žicom ili pješke, a gospoda neka doma ostanu”, rekla je.

Tko ima za skijanje, ima i za žičaru

Zabrane automobilima dobilo je skoro pa jednoglasni konsenzus naših čitatelja.

“Dodavanjem autobusa za prijevoz putnika i zabranom autima na Sljeme. Žičara je istina skupa, ali ovi kaj skijaju imaju novaca, nisu to siromasi. Ako imaju za skijašku opremu i aute, imaju i za žičaru”, ustvrdila je jedna čitateljica.

Druga komentatorica nape ankete se slaže kako ne trebaju auti uz žičaru i autobus, a kako navodi, ni šetnja nije loša.

“Mogli bi se malo prošetati za promjenu, a ne da oni koji ne znaju parkirati blokiraju put onima koji bi sa busom htjeli dolje”, poručila je.

Jedan čitatelj isto osuđuje ideju da se povlađuje onima koji na Medvednicu idu autom.

“Što će preorat Sljeme da gospoda mogu sa autima doći drito do staze? Užas”, zaključio je.

The post ‘PROŠETATI SE ZA PROMJENU!’ Brojni žele ukinuti automobile prema Sljemenu: ‘Busevi i žičara, a ne ovo ludilo!’ appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version