Plodovi mora često se vežu uz mediteransku kuhinju, a svi gurmani jela iz južnih krajeva države oduševiti će se ovom osvježavajućom salatom od hobotnice.
Sastojci:
500 g kuhane hobotnice
1/2 crvene paprike, narezane na trakice
1/2 žute paprike, narezane na trakice
1/2 crvenog luka, tanko narezanog
1/2 šalice crnih maslina, bez koštica i narezanih na kolutove
1/4 šalice svježe nasjeckanog peršina
2 žlice maslinova ulja
1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
sol i papar po želji
sir feta (po želji)
Priprema:
Kuhanu i ohlađenu hobotnicu narežite na male komade. U velikoj zdjeli pomiješajte
narezanu hobotnicu, trakice crvene i žute paprike, tanko narezani crveni luk, masline i svježe nasjeckan peršin. Pripremite preljev tako da pomiješate maslinovo ulje, svježe iscijeđeni sok od limuna, sol i papar. Promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Prelijte preljev preko sastojaka u zdjeli i nježno promiješajte tako da se svi sastojci oblože preljevom. Prije posluživanja po želji pospite svježe usitnjenom fetom za dodatnu aromu.
Želite li još slasnih jela s hobotnicom, isprobajte ovaj recept za mekanu i sočnu pečenu hobotnicu.
MEKANO I SOČNO: Pečena hobotnica vrhunski je gastronomski odabir za ručak
Objava Pravi okus mediterana: Donosimo recept za savršenu salatu od hobotnice pojavila se prvi puta na Zagreb.info.
Pročitajte više na Zagreb.info