‘POSLOŽIM SI PRIORITETE’ U moru poskupljenja dolaze i brojna odricanja: ‘Jesti moramo, a i prati se isto’

Poskupljenje mnogih proizvoda realnost je s kojom se svakodnevno nose brojni građani. Osim cijene vode, u porastu su mnoge prehrambene namirnice. I dok stežu remen i gledaju svaki cent, postoje mali luksuzi od kojih se ne mogu oprostiti tako lako.

Na društvenim mrežama čitatelji su nam otkrili kojeg se proizvoda, bez obzira na cijenu, nikad neće odreći.

“Ne možemo se odreći onog što je osnovno u prehrani i higijeni, poput kruha, mlijeka… ima toga još puno”, tumači Zagrepčanka.

ONI NEĆE DIZATI CIJENE: Velika domaća tvrtka neće sudjelovati u novom valu poskupljenja

“Puno toga već jesam, ali kave nikada”, iskrena je sugrađanka čije mišljenje dijele još neki ljudi. Deseci njih kratko su napisali “Kave” kao nečeg čega se neće odreći.

“Nescaffea i maskare”, napisala je čitateljica skromnih potreba.

“Prehrana i higijena. Jesti moramo, a i prati se isto. Toalet papir, kao i higijenski ulošci, bi trebali svima biti dostupni po solidnoj cijeni”, mišljenje je jedne žene u komentarima.

Da je higijena pola zdravlja, vjeruje jedna čitateljica, koja se neće odreći “WC papira, paste za zube i gela za tuširanje”.

“Niti jednog, posložim si prioritete, pomalo ide”, objašnjava stanovnica metropole koja vjeruje kako je najbitnije odrediti što je nužno, a što nije.

‘HODOČASTIM PO DUĆANIMA’ Kako se građani nose s poskupljenjima: ‘Gledam gdje su akcije i zamišljam da sam na Maldivima’

Mnogi su nabrajali osnovne namirnice.  “Voda, brašno, sol, ulje i mlijeko”, stoji u jednom komentaru. Malo opširnija bila je Zagrepčanka. “Majoneza, američki maslac od kikirikija, zobene pahuljice, chia sjemenke, musli, zeleni čaj, mlijeko…”, nanizala je.

Zagrepčani se tako neće odreći vode, mlijeka, cigareta, čokolade, alkohola i banana, a jedan specifičan proizvod istaknuo se u moru komentara. “Prešanih čvaraka”, priznao je čitatelj.

“Neću se odreći ničega… a osobito špeka, suhih kobasica i rebra, bifteka ,roštilja i čvaraka. Ali nikad”, odlučna je stanovnica Zagreba.
Njen je sugrađanin priznao kako bez ovog poroka nikako ne može. “Cigareta, prije bih se odrekao jedne noge nego njih, ništa lakše nema za smirivanje živaca.”
“Ma neću se odreći ničega, kako je, je”, zaključila je čitateljica.

The post ‘POSLOŽIM SI PRIORITETE’ U moru poskupljenja dolaze i brojna odricanja: ‘Jesti moramo, a i prati se isto’ appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version