Pošast društvenih mreža kreće u naplatu: ‘To bi nam bio svima spas, neka to naprave što prije’

Meta je već ranije najavila da će korisnicima u Europi ponuditi plan pretplate za Facebook i Instagram kako bi mogli pregledavati sadržaj bez ikakvih reklama.

Stali u obranu mobitela: ‘Generacija koja je gledala Branka Kockicu svejedno je izrasla u đubrad’

Pretplata će iznositi 12,99 eura mjesečno zajedno sa porezom, a oni koji se za to odluče moći će surfati svim društvenim mrežama Mete bez reklama. Oni koji to, pak, odbiju, bit će prisiljeni na reklame.

Platiti iznos od gotovo 13 eura mjesečno samo da bi uživali u korištenju društvenih mreža za mnoge je daleko previše za izdvojiti, a mi smo odlučili upitati naše čitatelj hoće li oni plaćati navedenu mjesečnu naknadu.

Neki bi izbrisali aplikaciju

Pomalo očekivano, gotovo svi naši komentatori su rekli na da ne namjeravaju popustiti i da neće platiti navedenu naknadu. “Ne”, “Nikada”, “Normalno da ne”, “Nema šanse”, pišu stotine naših čitatelja.

“S obzirom na koliko držim tj. ne držim do društvenih mreža, i koliko vremena provodim odnosno ne provodim na njima, vlasnici istih bi meni trebali plaćati, i tako me motivirati da više vremena fejsbućim, instanćim”, napisao je jedan čitatelj.

Neki su otišli tako daleko te rekli da će radije izbrisati cijelu aplikaciju i prestati koristiti društvene mreže.

Žena pod dekom, ilustracija (Foto: Freepik)

Učinili bi nam uslugu

“Doviđenja društvenim mrežama, istog časa. Živjeli smo bez njih, pa živjet ćemo i dalje”, “Odmah gasim”, “Mogu ja bez toga”, odgovaraju čitatelji.

“Fino neću imati društvene mreže i bok.. Na kraju će oni nama plaćati da se vratimo”, piše jedna čitateljica.

Je li ovo zagrebačka budućnost: Pogledajte kako žena uspije živjeti u osam kvadrata, sve ima

Jedan čitatelj pozdravio je naplatu usluge jer misli da bi se tako ljudi lakše odviknuli od gledanja videa.

“Lakše bi se rješili tih s***a. Učinili bi nam uslugu. Po mogućnosti da bude makar 100 eura mjesečno i svaka posebno. Bio bi nam svima spas. Molim ih da to uvedu što prije”, piše.

Objava Pošast društvenih mreža kreće u naplatu: ‘To bi nam bio svima spas, neka to naprave što prije’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version