Pizza bez mesa: Vegetarijanska opcija bogata okusima

Pizze dolaze u različitim oblicima pa je tako riječ o jednom jelu koje može biti izrazito ukusno čak i u vegetarijanskim opcijama. Uz ovaj recept, razveselite sebe i bližnje talijanskim klasikom uz slasnu aromu gljiva i s kremastim sirom.

Sastojci:
1 tijesto za pizzu (kupovno ili domaće)
1/2 šalice umaka od rajčice
1 1/2 šalice gljiva (šampinjoni, lisičarke, bukovače, ovisno o ukusu), narezane na tanke listiće
1 šalica naribane mozzarelle
1/2 šalice naribanog parmezana ili gruyèrea
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice maslinova ulja
svježe nasjeckani peršin
sol i papar

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 °C i stavite lim za pečenje unutra da se ugrije. Na lagano
pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u željeni oblik. U tavi na srednjoj vatri zagrijte
maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i narezane gljive. Pirjajte ih 5-7 minuta dok ne omekšaju i izgube većinu tekućine. Posolite i popaprite po ukusu. Premažite razvaljano tijesto umakom od rajčice. Pospite polovicu mozzarelle preko umaka od rajčice. Gljive rasporedite ravnomjerno preko sira. Pospite preostalu mozzarellu i parmezan (ili gruyère) preko gljiva. Pecite pizzu 12-15 minuta ili toliko da tijesto postane hrskavo, a sir se lijepo rastopi i dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite pizzu iz pećnice i pospite je svježim peršinom po vrhu. Pustite da se malo ohladi, narežite na komade i poslužite!

Za dobru pizzu, potrebno je i dobro tijesti, a u našem ranijem članku možete otkriti kako pripremiti tijesto koje je kao iz pizzerije.

KAO IZ PIZZERIJE: Napravite tijesto za pizzu koje će vas oboriti s nogu, nije uopće komplicirano

Objava Pizza bez mesa: Vegetarijanska opcija bogata okusima pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version