Panzerfaust, kanadski black metal bend, u sklopu svoje europske turneje vraća se u Močvaru i to u subotu, 21. listopada 2023. godine

U sklopu europske “WORLDS BEYOND ALL RECKONING” turneje u zagrebački klub Močvara se vraćaju kanadski blackeri Panzerfaust, a kao co-headlineri pridružit će im se njihova danska braća po crnom metalu Afsky. A ova iznimno mračna koncertna večer dogodit će se u subotu, 21. listopada 2023. godine. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 16 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i preko njihovog weba, a na dan će koštati 19 eura. I dodajmo, koncert će početi nešto ranije nego inače, zbog drugih programa u Močvari…

Panzerfaust je nastao 2005. godine u Torontu. Oni sebe vole nazivati “black metal fundamentalistima”, a ime su si dali po njemačkom protuoklopnom oružju. Do sada su uz poznatu trilogiju izdali ukupno pet albuma. A to su The Dark Age of Militant Paganism (2008.) i Jehovah – Jireh: The Divine Anti-Logos, nakon čega je uslijedila trilogija The Suns of Perdition s albuma Chapter I: War, Horrid War (2019.), Chapter II: Render unto Eden i Chapter III: The Astral Drain.

Svirali su s bendovima kao što su Slayer, Dimmu Borgir, Marduk, Belphegor i Vital Remains. A prije četiri godine imali su sjajan nastup u Močvari kad su svirali prije UADA-e. Momci iz benda Panzerfaust baš praše žestoko i tvrdo pa ih se nipošto ne bi smjelo propustiti! I dodajmo, članovi benda su Goliath (vokal), Brock “Kaizer” Van Dijk (gitara i vokal), Thomas Gervais (bas) i Alexander Kartashov (bubnjevi). Više o ovom kanadskom black metal bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Panzerfaustu podršku pruža Afsky

Afsky je samostalni glazbeni projekt Danca Olea Luka, a on je poznat i kao Heltekvad te je nekadašnji član benda Solbrud. Glazba ovog projekta se temelji na tradicionalnom black metalu, pomiješanom s elementima folka i dooma, uz prstohvat divljine i melankolije. Afsky nije nastao s namjerom da bude projekt za nastupe uživo. To je više osobni Oleov projekt za Olea, a onda je kasnije na nagovor okupio bend za nastupe uživo.

Do sada je izdao tri albuma. To su Sorg (2018.), Ofte jeg drommer mig dod (2020.) i Om hundrede ar. A ovaj je potonji, dodajmo, svjetlo dana ugledao tijekom proljeća ove, 2023. godine. Afsky je dijelio pozornice s bendovima kao što su Wolves in the Throne Room, Winterfyltteth, Uada, Mork, Spectral Wound, Mayhem, Panopticon… Članovi benda uz Olea su Simon Frenning Sorensen (bubnjevi), Simon Skotte Krogh (gitara) i Martin Jorgensen (bas). Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Panzerfaust – Promethean Fire

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version