Ukusni medaljoni u malo drugačijem izdanju idealan su obrok za sve one koji ne jedu meso ili žele isprobati nešto novo. Ovaj cjelovit obrok bez mesa napravit ćete vrlo jednostavno, pa su sojini medaljoni u bogatom umaku od vrhnja i gljiva odličan izbor za ručak ili večeru.
Sastojci:
8 sojinih medaljona
200 g ječmene kaše
4 žlice maslinova ulja
250 g šampinjona
50 ml bijelog vina
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica slatke paprike
1/2 žličice češnjaka
1 žlica svježeg peršina
sol
Priprema:
Prelijte sojine medaljone s 200 ml tople vode. Lagano posolite i kuhajte nekoliko minuta pa ostavite da stoje u vodi oko 20 minuta. Narežite na trakice. Ječam stavite kuhati u posoljenu vodu i kad je gotov, ocijedite ga. U tavu na zagrijano ulje stavite narezane gljive i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ulijte vino, dodajte pripremljene sojine medaljone, malo vode i pirjajte 10 minuta. Dodajte vrhnje, kad zavri, pirjajte na laganoj vatri uz miješanje oko pet minuta.
Slasne roladice od palente: Kreativno izdanje tradicionalne namirnice
Objava Odličan obrok bez mesa: Medaljoni u ukusnom umaku od vrhnja pojavila se prvi puta na Zagreb.info.
Pročitajte više na Zagreb.info