OD JAZZA DO PUNOKRVNOG TECHNA: Evo što nas ovog tjedna čeka u Petom Kupeu

Niz koncerata i klupskih večeri i ovog se tjedna nastavlja u Petom Kupeu. 

Prava jazz poslastica sprema se 13. ožujka u Petom Kupeu gdje poznati jazzist Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a predstavljaju novi album Insite. Album je nominiran za nagradu Porin u čak četiri kategorije, a odlične kritike nižu se od njegova izlaska.

Pod dirigentskom palicom maestra Mirona Hausera Jazz orkestar HRT-a i Davor Križić pripremaju repertoar koji se ne propušta.

“Izuzetno mi je drago da su se ovom projektu pridružili moji dragi prijatelji i suradnici Saša Nestorović na saksofonu, Kruno Levačić na bubnjevima, Matija Dedić na klaviru, Ivar Roban Križić na kontrabasu, Šimun Matišić na vibrafonu i Vedaši vokalisti. Izvrsne aranžmane napisali su Silvije Glojnarić, Joe Kaplowitz i Luka Žužić”, ističe Križić.

Prvi album Nike Turković

Otkako je 2019.  pjesmom “U mraku” unijela svježinu i domaćoj glazbenoj sceni predstavila jedan sasvim novi i moderan zvuk, mlada kantautorica Nika Turković ne prestaje nizati hitove, zaobilaziti šablone, rušiti tabue i testirati granice glazbene i osobne.

Sad je došlo vrijeme da Nikini singlovi i dosad neobjavljene pjesme zažive i na njezinom prvom studijskom albumu “11” kojeg imate priliku slušati uživo već 16. ožujka u Petom Kupeu.

Tjedan uoči koncerta Nika je objavila novi, već odlično prihvaćen spot za pjesmu “sam(a)” koja nosi hrabru poruku ljubavi prema sebi i emancipiranosti. “sam(a)” kao i ostale pjesme s albuma “11” publika će imati priliku slušati u Kupeu gdje će joj se kao gosti pridružiti Anja Papa i Luka Vidović iz pocket palme s DJ setom i talentirana Nela. 

DJ setovi bez žanrovskih ograničenja

Melodične zvukove na svom novom partyju u Petom Kupeu donosi Collage, i to 17. ožujka. S Hvara dolazi producentski dvojac Outcome, već davno prepoznat izvan ovih granica, koji se sa svojom paletom stilova sjajno snalazi i za DJ pultom. Objavljuju na poznatim etiketama poput Bedrock Records, Moblack Records i Multinotes, kao i na svojoj novopokrenutoj Simulation Records. ”Volimo miješati razne stilove kako bismo naše setove učinili intenzivnim, jedinstvenim i drukčijima. Muzika je za nas stav i način življenja”, kažu.

Šibenski glazbeni sladokusac BSSIDE donosi progresivne i melodične setove koji su se mogli čuti i na nastupima uz legende DJ Hella te Krudera i Dorfmeistera. Einfakinn je sve zapaženiji zagrebački DJ čiji setovi su kombinacija dubokih zvukova s puno groovy pozadine, bez žanrovskih ograničenja.

Povratak Zag/ravea

Zag/rave vraća se u Peti Kupe! Postavu drugog izdanja 18. ožujka predvodi jedan od najcjenjenijih ukrajinskih DJ-a i producenata – Etapp Kyle. Otkako je 2013. objavio svoj prvi EP za Klockworks, karijera mu je krenula uzlaznom putanjom i dovela ga do izdanja za Ostgut Ton i rezidencije u glasovitom Berghainu. Danas po najuglednijim klubovima isporučuje svoj počesto halucinirajući techno, vješto izbjegavajući klišeje.

Pridružuje mu se Marta, slovenska DJ-ica koju se moglo upoznati po regionalnim festivalima. Ljubiteljica raznih žanrova vodi na svoja nezaboravna putovanja u kojima kombinira techno, acid, electro i breakbeat.

Sve će zaokružiti Miro von Berlin, rezident i pokretač Zag/ravea koji je, kako mu i samo ime sugerira, brusio vještine po klubovima svjetske techno prijestolnice.

The post OD JAZZA DO PUNOKRVNOG TECHNA: Evo što nas ovog tjedna čeka u Petom Kupeu appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version