NOGOMET UŽIVO: Hrvatska i Turska na Opus Areni igraju susret skupine D kvalifikacija za EURO 2024 u četvrtak, 12. listopada 2023. godine

Hrvatska i Turska igraju 6. kolo skupine D kvalifikacija za EURO 2024 u četvrtak, 12. listopada 2023. godine. Utakmica se igra na osječkoj Opus Areni, počinje u 20.45 sati, sudit će ju engleski sudac Anthony Taylor, a osiguran je izravni TV prijenos. Podsjetimo, nakon odigranih pet kola Hrvatska je vodeća reprezentacija skupine sa 10 bodova, koliko ima i druga Turska. No, Hrvatska ima utakmicu manje od svih ostalih u skupini. Na trećem i četvrtom mjestu su Armenija i Wales koje imaju po sedam, dok je Latvija zadnja bez bodova. I dodajmo, ako niste uspjeli kupiti svoju ulaznicu za Opus Arenu, ispred stadiona se organizira Fan zona.

“Sigurno da je ovo ključna utakmica. Tako razmišljamo o toj utakmici i tako se pripremamo. Uvijek je teško kod nas, netko fali i pritisak je. Ovaj put smo bez dva najbolja igrača koja igraju u napadu, koji su u mojem mandatu dali najviše golova i asistencija. Uvijek je netko od njih zabio i riješio. To je za nas hendikep, ali nećemo to tako gledati. Imamo nove igrače, imaju priliku, igrat ćemo kao tim i momčad i probati pobijediti utakmicu”, rekao je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije.

“Kako stvari stoje, Juranovića i Petkovića nećemo forsirati. Bit će na klupi i pripremat ćemo ih za Wales. Bio bi prevelik rizik da ih sada stavimo, ali stalno tražimo rješenja u napadu. Brekalo igra dobro u Fiorentini, a najviše voli igrati na lijevoj strani i sada mu se otvorila prilika. No tu su i Majer i Vlašić. Pašalić ima odgovornost i disciplinu i njega vidimo na desnoj strani. Musa je, pak, u vrhu napada u prednosti pred Beljom. Nisam zabrinut, vjerujem igračima koji su tu. Imamo veliki motiv, a imat ćemo i sjajnu podršku”, dodao je Dalić.

Turski izbornik je poznati bivši talijanski nogometaš Vincenzo Montella

“Kada igramo protiv Latvije i Armenije meni je gore nego kada igramo protiv Brazila i Argentine. Htio bih što prije riješiti pitanje plasmana na Europsko prvenstvo, a pobjedom nad Turskom možemo riješiti 90 posto toga. Ukratko, sve kreće od obrane. Ali bitno je da obranu igramo kao cjelina, a ne samo zadnja četiri igrača s kojima možemo biti zadovoljni u svakom pogledu. Na stoperima imamo dvojicu mladih igrača koji izrastaju u svjetske klase kao što su Šutalo i Gvardiol. A na bokovima imamo sjajne igrače poput Juranovića, Sose i Barišića. Obrana je sigurnost i stabilnost, a mi je imamo”, smatra Zlatko Dalić.

“Što se tiče Vinceza Montelle, turskog izbornika, on ima poseban stil i dobar je trener. Sigurno će nam biti teško, a proučavali smo kako je radio u Adani gdje je preferirao pas igru. Nismo mogli napraviti analizu o Turskoj jer nije bilo puno utakmica pod njegovim vodstvom. Ali Turska ima kvalitetu i neće nam biti lagano, no mi smo Hrvatska i to ćemo i pokazati”, rekao je o protivničkom izborniku Dalić.

“Nije potrebno da išta govorim oko novog osječkog stadiona Opus Arene. Gdje smo bili 2018. godine, tu smo i danas po pitanju stadiona. A što se tiče načina igre protiv Turske, nama su važna tri boda i nebitno je kad ćemo zabiti gol. Bitno je strpljenje i da igrači ne gube glavu. Bitno je da ne srljamo, ne gubimo glavu i da ne idemo grlom u jagode. Trebamo igrati svoju igru i šansa će doći”, dodao je za kraj Zlatko Dalić.

U utakmici Hrvatska – Turska Vatrene će u premijernom nastupu na Opus Areni predvoditi kapetan Luka Modrić

“Osječki stadion Opus Arena izgleda zaista impresivno. Još nisam stigao vidjeti sve detalje, ali bit će prilike. I izvana izgleda impresivno, nešto što napokon imamo priliku doživjeti i ja koji sam tu već petnaestak godina, da mogu igrati na ovakvom stadionu. Veselimo se utakmici i nadamo se da ćemo ovaj stadion pamtiti ne samo po tome kako izgleda, nego i po rezultatu koji bi nam uvelike otvorio put prema Europskom prvenstvu”, rekao je Luka Modrić.

“Svježine i motivacije imam i dobro se osjećam. Pun sam želje i elana i jedva čekam opet predvoditi Hrvatsku kao kapetan. Jedanaesterac? Ako bude, vidjet ćemo tko će pucati. Nekad pucam ja, a nekada prepustim drugome. Ovisi o tome kako se osjećam. Ali ako dođe do toga, volio bih preuzeti odgovornost kao i uvijek. Što se tiče ozljeda, tih nekoliko igrača koji nedostaju su za nas veliki hendikep. Ali ovo je i velika prilika za te igrače koji će igrati. Ovo su utakmice koje ti mogu promijeniti reprezentativnu karijeru. Igramo veliku utakmicu protiv velike momčadi, od tih igrača očekujemo da iskoriste priliku i pokažu zašto su tu”, dodao je Modrić.

“Što se tiče Marka Livaje i njegovog oproštaja od reprezentacije, moram reći da nisam razgovarao s njim. Jedino što mogu reći jest da mi je žao što Marko nije s nama. Donio je tu odluku i zna koji su razlozi. To treba poštovati i izraziti mu zahvalnost za sve što je napravio. Puno je dao za Hrvatsku, posebnu u Kataru. Tamo je bio vrlo važan za nas. No, bez obzira na to, čeka nas teška utakmica protiv odlične ekipe. Dosta smo puta igrali s Turskom, utakmice su uvijek bile neizvjesne i teške zato što su odlična reprezentacija s dosta kvalitete. Očekujemo i u četvrtak, 12. listopada, takvu utakmicu. Ali puni smo želje da odigramo odličnu utakmicu pred našim navijačima”, rekao je za kraj kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Turska?

Utakmicu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvoEURO 2024 koje će se igrati u Njemačkoj u skupini D igraju Hrvatska i Turska u četvrtak, 12. listopada 2023. godine u 20.45 sati. Prijenos nogometne utakmice bit će osiguran na TV kanalu Nova TV. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, utakmicu možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Dodajmo da ovaj susret sudi engleski sudac Anthony Taylor. A što se tiče prognoze kladionica, one smatraju da je Hrvatska i u ovoj utakmici favorit. Kvota na pobjedu Vatrenih je 1.70, na pobjedu Turske je 5.00, dok je koeficijent za neriješeno 3.60.

Više o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnim stranicama Saveza na adresi hns-cff.hr. O reprezentaciji Turske više doznajte na službenim mrežnim stranicama saveza na adresi tff.org ili na Wikipediji. Više informacija o samom nogometnom prvenstvu EURO 2024 doznajte također na Wikipediji. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: UEFA EURO 2024 GERMANY |THIS ONE’S FOR YOU

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version