NEKIMA JE ITEKAKO HLADNO! Toplana objasnila zašto još nema grijanja i što napraviti da bi ga ranije uključili

HEP-Toplinarstvo d.o.o. još nije počelo s uključivanjem grijanja, pa mnogi zimogrozniji građani s nestrpljenjem čekaju početak sezone grijanja.

Iz HEP-a su na naš upiti odgovorili kako uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti. Počeli nisu jer je i dalje toplo, pa kažu sljedeće:

“HEP-Toplinarstvo d.o.o. svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu
prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s istima donijeti odluku o početku uključivanja grijanja.”

Što treba napraviti?

No građani kojima je već ovih dana toliko hladno da zazivaju uključivanje grijanja imaju lijek i za ovakvu situaciju. Iz HEP-a su nam odgovorili kako se može ranije uključiti grijanje u pojedinim zgradama.

Foto: Pixabay

“Općim uvjetima za isporuku toplinske energije također je propisano da isporuka toplinske
energije za grijanje može započeti i kada to pisanim putem zatraži ovlašteni predstavnik suvlasnika. Ukoliko krajnji kupci žele da se započne s grijanjem u njihovoj zgradi prije službenog uključivanja grijanja u svim zgradama spojenim na toplinski sustav, predstavnici suvlasnika trebaju HEP-Toplinrastvu d.o.o. uputiti pisani zahtjev za uključivanjem grijanja putem elektorničke pošte toplinarstvo@hep.hr ili na adresu HEP-Toplinarstvo d.o.o., Miševečka 15a, 10000 Zagreb” objasnili su nam iz HEP-a.

The post NEKIMA JE ITEKAKO HLADNO! Toplana objasnila zašto još nema grijanja i što napraviti da bi ga ranije uključili appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version