‘NAMETNUTO NAM JE SILOM NEŠTO ŠTO NE ŽELIMO’ Neće biti navale na nove kovanice: ‘Koristit ću kunu do zadnjeg dana’

Građani će od 1. prosinca moći nabaviti početni paket eurokovanica. S obzirom da euro postaje službena valuta od 1. siječnja 2023., kako bi se što prije pripremili na upotrebu eura, građani će moći u bankama, Financijskoj agenciji i HP-Hrvatskoj pošti d.d. od 1. prosinca 2022. nabaviti najviše dva početna paketa eurokovanica po jednoj transakciji.

Početni paket sadržava 33 eurokovanice s hrvatskom nacionalnom stranom, u svim apoenima i vrijednosti od 13,28 eura, a za jedan početni paket eurokovanica potrošač će plaćati iznos od 100,00 kuna.

U našoj anketi pitali smo čitatelje- Hoćete li već sutra kupiti početni paket eurokovanica? Odgovori su bili uglavnom negativni, ali ne samo to, brojni su čitatelji nezadovoljni samim uvođenjem eura.

“Koristit ću kunu do zadnjeg dana, zadnje minute, zadnje sekunde do kad će se moći koristiti, a euro nikada, ali nikada, neću smatrati “mojim novcem” nego samo nužnim zlom koje moram koristiti da bi funkcionirala i preživjela” jasna je bila čitateljica.

“Nametnuto nam je silom nešto što ne želimo… Jer smo nesposobni imati više nešto svoje. Jadna Hrvatska korača kao pijun u mraku…. uskoro nećemo imati ni vlastiti zrak” napisao je pak čitatelj sličnog razmišljanja.

“Do tad će euro propasti” smatra pak drugi čitatelj.

“Evo samo da se obučem toplo da budem prva u redu i čekam jutro . Ko luda sam ak to sutra ne zemem…” rugala se druga čitateljica.

 

Brojni su bili baš takvi slični ironični komentari poput slijedećih.

“Čekat ću od 5 ujutro u redu da ne nestane!”

“Već trčim!”

“Da samo paket…mogli su staviti i paket od 1000kn…”

“Spremam se noćiti ispred banke samo da bih to ulovio.”

“Uff, pa to mi je najveća životna briga, prva ću biti u redu. Hvala na informaciji.”

Neki su se pak osvrtali na financijsko stanje u kućnim budžetima kakvo dijele brojni građani pa prelazak na euro i manje apoene sigurno dodatno frustrira.

“Uf…bit će nam veselo sa tako velikim plaćama” napisala je jedna čitateljica.

“S čim da kupim” požalila se druga.

“Ne, imam punu vrećicu sitnih eura još od prijašnjih putovanja” napisala je pak ova čitateljica, a bilo je i još čitatelja koji putuju pa su istaknuli kako imaju već određenu količinu eurokovanica spremnu za korištenje.

 

 

 

 

 

The post ‘NAMETNUTO NAM JE SILOM NEŠTO ŠTO NE ŽELIMO’ Neće biti navale na nove kovanice: ‘Koristit ću kunu do zadnjeg dana’ appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version