Na što treba obratiti pozornost prilikom kupnje dječje odjeće? Pročitajte naše savjete!

Kupovina odjeće za bebe može biti pravi izazov jer postoji toliko puno slatkih i primamljivih odjevnih komada. Ostanite s nama jer u nastavku teksta donosimo vam nekoliko savjeta o tome na što obratiti pozornost prilikom kupovine iste.

Kupovina odjeće za bebe može biti pravi izazov jer postoji toliko puno slatkih i primamljivih odjevnih komada. Ostanite s nama jer u nastavku teksta donosimo vam nekoliko savjeta o tome na što obratiti pozornost prilikom kupovine iste.

O čemu voditi računa da dječja odjeća bude sigurna?

S obzirom na to da je sigurnost vaše bebe uvijek na prvom mjestu, izbjegavajte odjeću s kojekakvim malim ukrasnim dijelovima poput perlica koje dijete može lako progutati. Provjerite jesu li svi gumbovi dobro pričvršćeni. Osim toga, uvjerite se da nema etiketa naljepnica ili šavova koji bi mogli iritirati osjetljivu kožu vaše bebe.

Koji su materijali najbolji za nježnu kožu djeteta?

Dječja odjeća prije svega treba biti udobna. Novorođenčad jako puno vremena provodi spavajući, stoga je važno da je mekana. Birajte odjeću izrađenu od prirodnih materijala poput pamuka, koja je prozračna i neće iritirati nježnu bebinu kožu. Izbjegavajte odjeću s uskim manžetama ili onu koja ima previše šavova jer to može uzrokovati nelagodu kod djeteta.

Kada se bira odjeća za dijete, koje praktične aspekte uzeti u obzir?

Prilikom odabira https://modivo.hr/c/djeca/odjeca/odjeca-za-bebe, razmotrite praktične aspekte. Primjerice, odlučite se za bodije koji se kopčaju u području međunožja, umjesto za one koji su bez kopčanja, jer ćete tako lakše presvući mališana. Dobar su odabir i odjevni predmeti koje lako možete navući preko glave, jer bebe tijekom prvih nekoliko tjedana ne mogu same držati glavu.

Također obratite pozornost na to može li se odabrana odjeća oprati u perilici. No, iako su praktični aspekti važni, ne zaboravite u obzir uzeti i vlastite preferencije. Birajte slatke tematske odjevne komade koji će dodatno ojačati vezu između vas i novorođenčeta.

Kako pronaći odgovarajuću veličinu dječje odjeće?

Bebe brzo rastu pa može biti primamljivo kupiti odjeću većih brojeva. Međutim, jako je važno odabrati onu koja odgovara trenutnoj veličini koju vaša beba nosi. Prevelika odjeća može biti neudobna i ograničiti slobodu kretanja. Osim toga, veći je rizik od padova i nespretnog ponašanja kad je dijete u dva broja većoj odjeći, nego u onoj koja mu je taman. Provjerite podatke o veličini na etiketama i uvjerite se da odjeća nije preuska niti prelabava.

Kako prilagoditi dječju odjeću godišnjem dobu?

Kod odabira dječje odjeće bitno je da uzmete u obzir godišnje doba. Zimi će vam trebati toplija i slojevita odjeća, dok ljeti birajte laganije i prozračnije modele izrađene od pamuka. Kombinezoni, hlače i bodiji kratkih rukava odličan su odabir za ljetne dane. Zaštita od sunca je ključna, stoga nikako ne zaboravite na dječji šeširić širokog oboda. Možete ga uskladiti s vašim modnim dodatcima poput naočala ili torbice. Guess torbice na MODIVO online trgovini dostupne su u raznim modelima, stoga ćete sigurno pronaći onu koja će vas osvojiti na prvu.

Tijekom hladnih zimskih mjeseci birajte mekane kratke hlače od flisa i udobne pletene džempere. Kape, rukavice i čizmice neophodne su tijekom uživanja na otvorenom. Ipak, u svakom trenutku naglasak je na slojevitom odijevanju. Ne zaboravite pri ruci imati toplu mekanu dekicu za dodatnu udobnost.

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version