‘MISLE DA JE ŽIVOT IGRICA’ Žestoke osude mladog vozača nakon teške nesreće: ‘Mlađima od 25 zabraniti vožnju takvim autima’

Vozač koji je u noći sa subote na nedjelju s 1,38 promila alkohola u krvi upravljao BMW-om u Sobočanima skrivio je prometnu nesreću, i to dok je vozio petero maloljetnika. Udario je u betonski stup, a vozilo se od siline udarca odbilo i podiglo u zrak.

Četvero maloljetnika je u nesreći lakše ozlijeđeno, dok je jedna maloljetnica zadobila teške tjelesne ozljede.

A žestoke su osude na društvenim mrežama uslijedile na račun alkoholiziranog vozača, posebice na njegove mlade godine.

“Ova djeca se ponašaju kao da imaju devet života. Nek im je Bog na pomoći”, piše jedna Zagrečanka. “Ova djeca danas očito misle da je život videoigrica i da mogu se resetirati na početak kad se zlo dogodi”, napisala je druga.

“To su svi oni koji čim dobiju vozačku dozvolu u ruke odmah pomisle da su postali Niki Lauda! Ludi auto odmah u ruke, da slučajno ne budu manje vrijedni od susjedovog sina/kćeri”, smatra čitateljica.

Mnogi su se zapitali i što je s roditeljima ovog mladića, ali i drugih njegovih vršnjaka koji pune medijske napise svojim ponašanjem za volanom. “Nije lako roditeljima kad dijete skrene s kolosijeka životnog puta/pravca”, vjeruje Zagrepčanin.

“Gdje su roditelji, ako su toliki maloljetnici u noćnim izlazcima”, pita se njegov sugrađanin.

ALKOHOL I BRZINA! Pijani mladić vozio petero maloljetnika u BMW-u pa sletio s ceste i udario u betonski most

Mladenačko neiskustvo u kombinaciji s jakim motorom nerijetko dovode do prometnih nesreća. Neki tako smatraju da bi se trebalo uvesti ograničenje jačine motora kojima smiju upravljati mladi vozači. “Ma bravo, ni više ni manje nego BMW. Kazniti i onoga tko mu je dao takav jak auto da vozi, a njemu oduzeti vozačku zauvijek”, oštar je jedan od komentara.

“Trebalo bi zakonom zabraniti vožnju autima na zadnji pogon svima koji nemaju vozačkog iskustva. Ili posebno polaganje ispita za takav auto! Pa djeca ginu ili se teško ozlijede u takvim autima”, predlaže Zagrepčanka s kojom je slažu i drugi građani koji misle da bi valjalo ”zabraniti vožnju s takvim jakim autima svima ispod 25 godina”.

(VIDEO) UZNEMIRUJUĆA SNIMKA! Maloljetnici divljali autom i zabili se u betonski stup: ‘Aj prestigni kamion! Ne, ne, neee!’

Neki su primijetili i da je čest slučaj da osoba koja skrivi prometnu nesreću upravlja automobilom marke BMW. “Opet BMW, pa što je s tim vozilima? Inače, auto ok”, piše čitatelj.

Jedan pak Zagrepčanin misli da nije problem u nazivu automobila. “Nije kriv auto BMW, nego budale koji ga voze”, napisao je.

“Ja obožavam BMW. Ne zbog snage, nego je najbolji. I pekinezer će gristi u krivim rukama”, zaključio je pak jedan čitatelj.

The post ‘MISLE DA JE ŽIVOT IGRICA’ Žestoke osude mladog vozača nakon teške nesreće: ‘Mlađima od 25 zabraniti vožnju takvim autima’ appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version