Ministarstvo se oglasilo o uhićenim Boysima: ‘Nadležna tijela nastavit će surađivati s grčkim tijelima’

Nakon što je policija u petak i subotu u Zagrebu privela više navijača Dinama, a koje povezuju s neredima u Ateni, o svemu se oglasilo Ministarstvo pravosuđa.

“Hrvatska policija, sukladno proceduri, o tome je obavijestila Državno odvjetništvo Republike Hrvatske radi eventualnog postupanja mjera i radnji iz nadležnosti DORH-a. Prema zaprimljenoj obavijesti nalozi su povezani s navijačkim neredima iz kolovoza o čemu nadležna grčka tijela, prema dostupnim informacijama, još uvijek provode istragu”, navodi se u priopćenju i dodaje.

Velika akcija policije u Zagrebu: U tijeku uhićenja Boysa zbog nereda u Ateni

“U postupcima europskog uhidbenog naloga, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, Ministarstvo pravosuđa i uprave ne sudjeluje. Eventualnu odluku o postupanju sukladno izdanoj obavijesti odnosno mogućoj predaji donosit će nadležna pravosudna tijela. Nadležna tijela nastavit će surađivati s grčkim tijelima, a Vlada Republike Hrvatske će, kao i do sada, u ovom postupku iz svojeg djelokruga nastaviti poduzimati mjere kako bi hrvatskim državljanima bila osigurana sva prava”, stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Objava Ministarstvo se oglasilo o uhićenim Boysima: ‘Nadležna tijela nastavit će surađivati s grčkim tijelima’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version