Milanoviću ‘ispalo’ ime moćnog predsjednika, Butković likuje: ‘Sam si priznao čime se baviš’

Nastavlja se prepirka koja se vodi između Olega Butkovića, dosadašnjeg HDZ-ovog minstra te hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Podsjetimo, Butković je prije današnje presice predsjednika postavio dva pitanja Milanoviću. Prvo je bilo je li jučer kontaktirao predsjednika vlade susjedne države kako bi ga spojio s izabranim predstavnikom nacionalne manjine s ciljem da ga podrži za mandatara, a nakon toga je pitao je li protuustavno da se od predsjednika vlade traži da utječe na sastavljanje hrvatske vlade.

Milanović je danas rekao da ne želi odgovoriti na njegova pitanja, ali kasnije je ipak indirektno na njih odgovorio.

Milanović o odluci Ustavnog suda: ‘Ovo je priprema za državni udar’

Milanović spomenuo Orbana

“Nikoga od zastupnika manjina nisam zvao. S nekim krugom ljudi jesam razgovarao, to je moje političko djelovanje i nikakav Ustavni sud mi to ne može zabraniti. Ovo pokazuje zašto je važno da nisam dao ostavku na mjesto predsjednika. Što bi ta ekipa napravila da jesam?”, rekao je, a onda, ničim izazvan, spomenuo ime predsjednika susjedne zemlje na kojeg je po svemu sudeći mislio i Butković.

“Tko je Butković da mene pita jesam li se čuo s Orbanom? Čujem se stalno”, rekao je Milanović, a sada je Butković postavio novi status u kojem je napisao da je Milanović nesvjesno priznao da je zvao Orbana kako bi dobio podršku manjinskih zastupnika.

Butković je sada napisao da je Milanović nesvjesno priznao čime se bavi i da je zvao Orbana radi podrške manjinskog zastupnika.

‘Zorane, znaš onu narodnu’

“Zorane, znaš onu narodnu: ‘Sam pao, sam se ubio!’ Ja sam ti postavio dva pitanja u kojima nisam rekao kojeg stranog državnika si jučer kontaktirao radi podrške manjinskog zastupnika, a ti si sam rekao da je riječ o Viktoru Orbanu. Izborni poraz ti je očito poremetio koncentraciju.

P.S. Hvala ti što si, doduše nesvjesno, priznao i potvrdio čime se baviš. Oleg”, napisao je HDZ-ov Butković.

Objava Milanoviću ‘ispalo’ ime moćnog predsjednika, Butković likuje: ‘Sam si priznao čime se baviš’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version