Melvins, jedan od najutjecajnijih bendova američke indie scene, dolazi u Tvornicu kulture!

Melvins, neuništivi, najglasniji, ali i jedan od najutjecajnijih bendova američke indie scene, dolaze u Tvornicu kulture! Koncert će u klubu u Šubićevoj održati u srijedu, 14. lipnja 2023. godine, u sklopu turneje kojom obilježavaju 40 godina rada. Prvi susret ovdašnje publike i Melvinsa nakon gostovanja 2015. godine dogodit će se tijekom njihove europske turneje na kojoj promoviraju i prošlogodišnji, 25. studijski album “Bad Mood Rising”.

Nakon 40 godina bend i dalje predvode mitska figura nezavisne scene, gitarist i pjevač Buzz Osborne te bubnjar Dale Crover. I dodajmo, uz njih je od 2015. basist i Steven Shane McDonald. Mada su inicijalno započeli kao hardcore punk grupa, njihov zvuk se kroz desetljeća mijenjao i širio. Šarali su u svojoj glazbi od sludgea i alter metala, noisea, grungea, stoner, eksperimentalnog i jazz rocka. A probali su svirati i avangardnu glazbu.

Ipak, možda je njihova najveća ostavština dubok utjecaj na stvaranje i razvitak grungea. Tako ih kao svoje uzore navode divovi poput Nirvane i Soundgardena, ali i mnoštvo drugih bendova iz Seattlea. No, Melvins su snažno dobacili i do drugih žanrova. Tako ih na popis svojih utjecaja stavljaju bendovi kao što su Tool, Sleep, Sunn O))), Mastodon, Lamb Of God i Isis. A hvale ih i glazbenici kao što su Mike Patton ili vokal Slipknota Corey Taylor.

Ako ste bili na njihovom koncertu, nakon njega ste poželjeli osnovati svoj bend!

Za Melvinse je 90-tih godina 20. stoljeća bila poznata izreka da je svatko tko je bio na njihovom koncertu dan kasnije kupio gitaru i osnovao band. Ipak, u odnosu na većinu izvođača iz Seattlea oduvijek su ostali duboko zakopani u undergroundu, van bilo kakvih komercijalnih struja. Ali su bili naoružani zidom buke koji s godinama samo dobiva na čvrstini. Takvo je i novo izdanje, hvaljeni Bad Mood Rising, na kojem su, u 14 minuta dugačkoj Mr Dog Is Totally Right ugostili Dylana Carslona iz grupe Earth. Više informacija o ovom velikom američkom indie rock bendu doznajte na Wikipediji.

Ulaznice za koncert grupe Melvins u Tvornici kulture prodaju kreću u petak, 10. veljače 2023. godine u 10 sati i možete ju kupiti po cijeni od 20 eura. Od 12. ožujka do 13. lipnja cijena ulaznica će iznositi 23, a na dan koncerta 26 eura. Kupiti se mogu u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dallas Music Shopu Rijeka te na svim prodajnim mjestima Eventima.

VIDEOSPOT: Melvins – Honey bucket & The Bit

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version